Domácí lučina ze 2 ingrediencí má snadnou přípravu a delikátní chuť. Vyzkoušejte následující recept
Nedáte dopustit na lučinu? Zkuste si ji připravit v domácí verzi. Na domácí lučinu vám přitom stačí pouhé 2 ingredience, ovšem výsledek stojí za to. Domácí verzi lučiny si raději rovnou udělejte ve velkém, protože se po ní u vás doma zaručeně zapráší. Přinášíme recept, jak na to.
Lučina je skvělá na pečivu i v nepečených dortech
Lučinu využíváme na sto nejrůznějších způsobů. Mažeme si ji jen tak na pečivo, děláme s její pomocí luxusní chlebíčky nebo nepečené dorty. Zkrátka této výborné pomazánky s mléčným základem není nikdy dost.
Potřebujete nutně lučinu, ovšem zapomněli jste si ji koupit v obchodě? Anebo chcete vyzkoušet její domácí verzi, která je navíc cenově dostupnější? Není nic jednoduššího než si připravit domácí lučinu z pouhých dvou ingrediencí, které má každý z nás doma. Jak tedy na to?
Recept na domácí lučinu ze 2 ingrediencí
K přípravě domácí lučiny potřebujete 1,5 kilogramu bílého jogurtu a 250 mililitrů 33procentní smetany ke šlehání. To vše doplňte špetkou soli.
Po 24 hodinách je domácí jemná a hutná lučina hotová a vy ji můžete ihned podávat. Na pečivo si ji zkuste namazat jen tak nebo ji doplňte o čerstvé bylinky.
Co se syrovátkou, která zbyde po výrobě domácí lučiny
Syrovátku, která vznikla během výroby domácí verze lučiny, rozhodně nevylévejte. Můžete ji vypít, přidat do polévky nebo také do těsta při přípravě moučníku. Syrovátka je také výborná při péči o pleť, můžete si ji dále přidat i do koupele. O pozitivních účincích syrovátky na zdraví jsme se mimo jiné rozepsali v našem předchozím článku.