Houbové karbanátky z dob první republiky. Tyhle dělaly i vaše prababičky
Když se řekne první republika, každý z nás si vybaví dobu plnou elegance a přepychu. A právě v této době vycházely ty nejslavnější kuchařky ze všech, které obsahovaly tradiční pochutiny ale i ty, které vyšly na pár korun a vaří se do dnes.
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
45 minut
Počet porcí:
6
Ingredience
Sádlo na smažení
Žloutky
4 ks
Koření a sůl
Zakysaná smetana
2 lžíce
Strouhanka
Cibule
60 g
Máslo
40 g
Houby
800 g
Postup přípravy
1.
Houby očistěte a přes sítko je přelijte horkou vodou. Nechte je okapat a nakrájejte je nadrobno.
2.
Na másle zlehka opražte najemno nakrájenou cibuli a přidejte houby.
3.
Jakmile houby změknou, přidejte smetanu, strouhanku, vše dochuťte solí a kořením.
4.
Na konec přimíchejte žloutky, chvíli ještě vařte a poté vše odstavte a nechte 30 minut odležet.
5.
Ze vzniklé směsi uválejte menší kuličky, které obalte ve strouhance a vysmažte je stejně jako karbanátky.