Houbové karbanátky z dob první republiky. Tyhle dělaly i vaše prababičky

Houbové karbanátky z dob první republiky. Tyhle dělaly i vaše prababičky Zdroj: Shutterstock

Když se řekne první republika, každý z nás si vybaví dobu plnou elegance a přepychu. A právě v této době vycházely ty nejslavnější kuchařky ze všech, které obsahovaly tradiční pochutiny ale i ty, které vyšly na pár korun a vaří se do dnes.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 45 minut
Počet porcí: 6

Ingredience

Sádlo na smažení
Žloutky 4 ks
Koření a sůl
Zakysaná smetana 2 lžíce
Strouhanka
Cibule 60 g
Máslo 40 g
Houby 800 g

Postup přípravy

1.

Houby očistěte a přes sítko je přelijte horkou vodou. Nechte je okapat a nakrájejte je nadrobno.

2.

Na másle zlehka opražte najemno nakrájenou cibuli a přidejte houby.

3.

Jakmile houby změknou, přidejte smetanu, strouhanku, vše dochuťte solí a kořením.

4.

Na konec přimíchejte žloutky, chvíli ještě vařte a poté vše odstavte a nechte 30 minut odležet.

5.

Ze vzniklé směsi uválejte menší kuličky, které obalte ve strouhance a vysmažte je stejně jako karbanátky.

Autor:
Publikováno: 10. 1. 2023 14:06 Nahlásit obsah