Péřová buchta s vanilkovým pudinkem a zakysanou smetanou

Péřová buchta s vanilkovým pudinkem a zakysanou smetanou Zdroj: Shutterstock

Péřová buchta je skvělou volbou, pokud se vám rozbil mixér a vy i přesto chcete připravit skvělý vícevrstvý dezert. Na její přípravu vám budou stačit pouze ingredience, miska, vařečka a vaše šikovné ruce.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 6

Ingredience

Těsto
Vejce 4 ks
Vanilkový pudink 2 balení
Kypřící prášek do pečiva 1 balení
Olej 100 ml
Hladká mouka 200 g
Mléko 1 l
Cukr moučka 200 g
Na potření
Zakysaná smetana 1 balení
Na posypání
Skořicové cukry 2 balení

Postup přípravy

1.

Přichystejte vyšší plech, který vystelte pečicím papírem a předehřejte troubu na 250°C.

2.

Dle návodu uvařte vanilkové pudinky v mléku.

3.

V misce utřete vejce s moučkovým cukrem, přidejte olej, mouku a prášek do pečiva. Pomocí vařečky umíchejte těsto, které přelijete na plech.

4.

Na syrové těsto nalijte horký pudink a plech vložte do trouby.

5.

Stáhněte teplotu na 200°C a pečte přibližně 15 minut.

6.

Po dopečení nahoru na buchtu dejte vrstvu zakysané smetany a posypejte skořicovým cukrem.

7.

Nechte buchtu vychladnout a dejte ji ztuhnout do lednice.

Autor:
Publikováno: 28. 7. 2022 13:39 Nahlásit obsah