Péřová buchta s vanilkovým pudinkem a zakysanou smetanou
Péřová buchta je skvělou volbou, pokud se vám rozbil mixér a vy i přesto chcete připravit skvělý vícevrstvý dezert. Na její přípravu vám budou stačit pouze ingredience, miska, vařečka a vaše šikovné ruce.
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
30 minut
Počet porcí:
6
Ingredience
Těsto
Vejce
4 ks
Vanilkový pudink
2 balení
Kypřící prášek do pečiva
1 balení
Hladká mouka
200 g
Cukr moučka
200 g
Mléko
1 l
Olej
100 ml
Na potření
Zakysaná smetana
1 balení
Na posypání
Skořicové cukry
2 balení
Postup přípravy
1.
Přichystejte vyšší plech, který vystelte pečicím papírem a předehřejte troubu na 250°C.
2.
Dle návodu uvařte vanilkové pudinky v mléku.
3.
V misce utřete vejce s moučkovým cukrem, přidejte olej, mouku a prášek do pečiva. Pomocí vařečky umíchejte těsto, které přelijete na plech.
4.
Na syrové těsto nalijte horký pudink a plech vložte do trouby.
5.
Stáhněte teplotu na 200°C a pečte přibližně 15 minut.
6.
Po dopečení nahoru na buchtu dejte vrstvu zakysané smetany a posypejte skořicovým cukrem.
7.
Nechte buchtu vychladnout a dejte ji ztuhnout do lednice.