Houbový pekáček: Recept, který vás dostane svou chutí i jednoduchou přípravou
Přemýšlíte nad tím, co uvařit z hub? Takové hřiby a suchohřiby nepatří pouze do bramboračky, kulajdy nebo houbové omáčky. Kromě smažených hlaviček a praženice si z nich zkuste připravit i báječný houbový pekáček. Tento recept je velmi jednoduchý na přípravu. Zaručujeme, že si jeho chuť zamilujete!
Recept na houbový pekáček stojí za vyzkoušení
Příprava lahodného houbového pekáčku, po kterém se u vás doma jenom zapráší, je velmi snadná záležitost. Tento jednoduchý recept z hub s přehledem zvládnou i začátečníci. Co tedy k přípravě receptu na houbový pekáček potřebujete?
Základní ingredience na houbový pekáček
- Plátky hřibovitých hub (hlaviček a nožiček), které jsou slabší než plátky na řízky
- Anglickou slaninu
- Vepřové sádlo
- Grilovací koření
- Smetana ke šlehání
- Sůl a pepř na dochucení
Příprava houbového pekáčku krok za krokem
1. Připravte si pekáč, který vymažte vepřovým sádlem. Následně v něm začněte vrstvit jednotlivé suroviny.
2. Na dno pekáčku rozložte plátky hub, ty posypte grilovacím kořením, mírně osolte a opepřete. Na plátky hub rozložte anglickou slaninu a takto opakujte stále do kola. Houbový pekáček zakončete vrstvou hub.
3. Vrstvy hub a anglické slaniny v dalším kroku zalijte smetanou ke šlehání.
4. Přikrytý houbový pekáček pečte 1,5 hodiny při 180 stupních Celsia. 15 minut před koncem pečení oddělejte poklop pekáčku.
S čím jíst houbový pekáček
Připravili jste si houbový pekáček? Jíst jej můžete na několik způsobů. Někdo si na něm rád pochutnává jen tak. Doporučujeme jej však podávat nejlépe s čerstvým chlebem nebo se šťouchanými bramborami zdobenými pažitkou či petrželkou a k tomu jako přílohu čerstvý zeleninový salát.
Houbový pekáček s bramborami: K obědu není nic lepšího
Doma si můžete zkusit udělat také obměnu klasického houbového pekáčku. Vyzkoušejte houbový pekáček s bramborami. Jak na něj? Příprava je úplně stejná jako v případě klasického houbového pekáčku. Houbový pekáček s bramborami však (jak už jeho název napovídá) budete navíc prokládat tenkými plátky brambor.
Zdroj: Kde rostou | Facebook.com