Rychlý moučník bez pečení z lotus sušenek: Recept na lotus řezy obsahuje pouhé tři ingredience a chutná jako medovník
Dali byste si něco sladkého a dobrého ke kávě, ovšem nemáte čas na pečení? V tom případě uvítáte recept na lotus řezy, které připravíte během chvíle a které vás vyjdou na pár korun. Tento rychlý moučník bez pečení skvěle chutná a možná vám svou chutí připomene tolik oblíbený medovník. Jeho základem jsou přitom pouhé tři ingredience.
Smetanové lotus řezy jako výborný nepečený moučník ke kávě
Medovník ke kávě je úžasnou kombinací, na kterou nedá dopustit řada z nás. Velkou škodou je, že tento moučník je velmi náročný na přípravu. Chuť tohoto dortu vám možná vzdáleně připomenou lotus řezy, které připravíte během chviličky. Tento rychlý moučník je navíc bez pečení a obsahuje pouze tři ingredience. Tedy lotus sušenky, smetanu na šlehání a ztužovač šlehačky.
Ingredience na rychlý moučník z lotus sušenek
- 2 balení lotus sušenek (1 balení má 250 gramů)
- 500 mililitrů smetany ke šlehání
- 1 ztužovač šlehačky
Na lotus řezy v tomto množství si připravte pekáček o rozměrech 30 centimetrů na 20 centimetrů. Tento pekáček by měl být z nepřilnavého materiálu.
Recept na lotus řezy krok za krokem
1. Dno pekáčku vyskládejte celými lotus sušenkami.
2. Smetanu vyšlehejte spolu se ztužovačem šlehačky do husté konzistence.
3. Vrstvou vyšlehané smetany následně potřete vyskládané lotus sušenky.
4. Na vyšlehanou smetanu dejte zase vrstvu lotus sušenek. Toto vrstvení stále opakujte.
5. Poslední vrstvu zakončete vyšlehanou smetanou.
6. Na závěr rozdrťte lotus sušenky dohladka v mixéru. Touto drobenkou zcela zasypte vrstvu vyšlehané smetany.
Rychlý moučník z lotus sušenek nechte uležet přes noc
Když je rychlý nepečený moučník z lotus sušenek a smetany hotový, vložte jej do ledničky, kde jej nechte uležet přes noc. Všechny ingredience se tak skvěle propojí. Jestliže děláte lotus řezy ráno, nechte je v lednici alespoň pět hodin. Až poté si můžete vynikající lotus řezy dopřát ke kávě nebo čaji.
Čím můžete lotus řezy vylepšit? Někdo dává mascarpone či zakysanou smetanu
Klasické lotus řezy se skládají z lotus sušenek, smetany na šlehání a ztužovače. V některých receptech se však můžete setkat i s tím, že se do rychlého moučníku z lotus sušenek přidává také mascarpone. A to jakým způsobem? Smetanu ke šlehání se ztužovačem stačí jednoduše smíchat s mascarpone v poměru 1:1. Vynikající nepečený moučník je zase na světě.
Tip: Na místo mascarpone můžete do našlehané smetany přidat také zakysanou smetanu. Lotus řezy budou chutnat opět báječně.