4 nejlepší krémy do vánočního cukroví se salkem. Dlouho vydrží, nekazí se a jejich přípravu zvládnete do 5 minut

4 nejlepší krémy do vánočního cukroví se salkem. Dlouho vydrží, nekazí se a jejich přípravu zvládnete do 5 minut Zdroj: Shutterstock

Základem většiny druhů vánočního cukroví jsou krémy, které mu dodávají báječnou chuť. Nevíte, čím plnit nebo slepovat napečené linecké košíčky, ořechy, kakaová kolečka nebo trubičky? Máme pro vás tipy na 4 nejlepší krémy do vánočního cukroví se salkem, které stojí rozhodně za vyzkoušení a které zvládnete do 5 minut.

Krém ze zkaramelizovaného salka a vlašských ořechů

Potřebujete:

  • 1 plechovku zkaramelizovaného salka
  • 125 gramů změklého másla
  • 100 gramů mletých vlašských ořechů
  • 1 lžíci rumu

Postup: Vyšlehejte společně zkaramelizované salko se změklým máslem. Do této směsi postupně zašlehejte mleté ořechy a rum. Krém je hotový, ihned jej můžete použít k plnění.

Zdroj: Shutterstock Máslový krém

Potřebujete:

  • 1 plechovku slazeného salka
  • 250 gramů změklého másla

Postup: Slazené salko a změklé máslo vyšlehejte v konzistentní hmotu. Chcete-li, tento máslový krém můžete dochutit také 1 lžící rumu. 

Kokosový krém

Potřebujete:

  • 1 změklé máslo
  • 0,5 plechovky slazeného salka
  • 125 gramů mletého kokosu

Postup: Změklé máslo postupně zašlehejte se salkem, do vzniklé směsi postupně přidávejte kokos. Tímto kokosovým krémem plňte či slepujte ideálně kokosové nebo kakaové cukroví.

Zdroj: Shutterstock Kávový krém

  • 1 změklé máslo
  • 0,5 plechovky slazeného salka
  • 3 až 5 lžiček mleté kávy

Postup: Změklé máslo smíchejte se salkem a posléze přidejte mletou kávu. Množství kávy už závisí pouze na vaší chuti. Kávový krém se skvěle hodí nejen ke kávovému, ale také kakaovému cukroví.

Výše uvedené krémy do vánočního cukroví neobsahují pudink, mouku ani vejce. Díky tomu vám dlouho vydrží a nebudou se kazit.

Zdroj: Facebook.com | Vánoční cukroví a dezerty - recepty, rady, nápady a inspirace
Autor:
Publikováno: 20. 12. 2021 12:10 Nahlásit obsah