4 nejlepší krémy do vánočního cukroví se salkem. Dlouho vydrží, nekazí se a jejich přípravu zvládnete do 5 minut
![4 nejlepší krémy do vánočního cukroví se salkem. Dlouho vydrží, nekazí se a jejich přípravu zvládnete do 5 minut](https://cdn.jenzeny.cz/data/image/title/2021/12/61c03db06828b.jpg?1639998599)
Základem většiny druhů vánočního cukroví jsou krémy, které mu dodávají báječnou chuť. Nevíte, čím plnit nebo slepovat napečené linecké košíčky, ořechy, kakaová kolečka nebo trubičky? Máme pro vás tipy na 4 nejlepší krémy do vánočního cukroví se salkem, které stojí rozhodně za vyzkoušení a které zvládnete do 5 minut.
Krém ze zkaramelizovaného salka a vlašských ořechů
Potřebujete:
- 1 plechovku zkaramelizovaného salka
- 125 gramů změklého másla
- 100 gramů mletých vlašských ořechů
- 1 lžíci rumu
Postup: Vyšlehejte společně zkaramelizované salko se změklým máslem. Do této směsi postupně zašlehejte mleté ořechy a rum. Krém je hotový, ihned jej můžete použít k plnění.
Máslový krém
![](https://cdn.jenzeny.cz/data/image/full/2021/12/61c03ded304a3.jpg?1639988717)
Potřebujete:
- 1 plechovku slazeného salka
- 250 gramů změklého másla
Postup: Slazené salko a změklé máslo vyšlehejte v konzistentní hmotu. Chcete-li, tento máslový krém můžete dochutit také 1 lžící rumu.
Kokosový krém
Potřebujete:
- 1 změklé máslo
- 0,5 plechovky slazeného salka
- 125 gramů mletého kokosu
Postup: Změklé máslo postupně zašlehejte se salkem, do vzniklé směsi postupně přidávejte kokos. Tímto kokosovým krémem plňte či slepujte ideálně kokosové nebo kakaové cukroví.
Kávový krém
![](https://cdn.jenzeny.cz/data/image/full/2021/12/61c03ef27e51d.jpg?1639988978)
- 1 změklé máslo
- 0,5 plechovky slazeného salka
- 3 až 5 lžiček mleté kávy
Postup: Změklé máslo smíchejte se salkem a posléze přidejte mletou kávu. Množství kávy už závisí pouze na vaší chuti. Kávový krém se skvěle hodí nejen ke kávovému, ale také kakaovému cukroví.