4 nejlepší krémy do vánočního cukroví se salkem. Dlouho vydrží, nekazí se a jejich přípravu zvládnete do 5 minut
Základem většiny druhů vánočního cukroví jsou krémy, které mu dodávají báječnou chuť. Nevíte, čím plnit nebo slepovat napečené linecké košíčky, ořechy, kakaová kolečka nebo trubičky? Máme pro vás tipy na 4 nejlepší krémy do vánočního cukroví se salkem, které stojí rozhodně za vyzkoušení a které zvládnete do 5 minut.
Krém ze zkaramelizovaného salka a vlašských ořechů
Potřebujete:
- 1 plechovku zkaramelizovaného salka
- 125 gramů změklého másla
- 100 gramů mletých vlašských ořechů
- 1 lžíci rumu
Postup: Vyšlehejte společně zkaramelizované salko se změklým máslem. Do této směsi postupně zašlehejte mleté ořechy a rum. Krém je hotový, ihned jej můžete použít k plnění.
Máslový krém
Potřebujete:
- 1 plechovku slazeného salka
- 250 gramů změklého másla
Postup: Slazené salko a změklé máslo vyšlehejte v konzistentní hmotu. Chcete-li, tento máslový krém můžete dochutit také 1 lžící rumu.
Kokosový krém
Potřebujete:
- 1 změklé máslo
- 0,5 plechovky slazeného salka
- 125 gramů mletého kokosu
Postup: Změklé máslo postupně zašlehejte se salkem, do vzniklé směsi postupně přidávejte kokos. Tímto kokosovým krémem plňte či slepujte ideálně kokosové nebo kakaové cukroví.
Kávový krém
- 1 změklé máslo
- 0,5 plechovky slazeného salka
- 3 až 5 lžiček mleté kávy
Postup: Změklé máslo smíchejte se salkem a posléze přidejte mletou kávu. Množství kávy už závisí pouze na vaší chuti. Kávový krém se skvěle hodí nejen ke kávovému, ale také kakaovému cukroví.