Krémy do cukroví, které dlouho vydrží: Vyzkoušejte kombinaci másla, cukru a rumu nebo kombinaci salka a másla
Už máte napečené suché vánoční cukroví? Poslední týden před Štědrým dnem nastává ideální čas k jeho plnění. Ovšem, pro jaký krém do cukroví se rozhodnout, aby nejen chutnal, ale také dlouho vydržel? Máme pro vás několik osvědčených receptů na krémy do vánočního cukroví, které stojí za vyzkoušení.
Jednoduchá klasika: Krém do cukroví z másla, cukru a rumu
Pokud hledáte krém do vánočního cukroví, který opravdu dlouho vydrží, vsaďte na kombinaci kvalitního másla, cukru a rumu. Jeho příprava je velmi jednoduchá. Čisté změklé máslo vyšlehejte metličkovým šlehačem do pěny a dle chuti jej smíchejte s moučkovým cukrem a rumem-tuzemákem.
Tento krém do vánočního cukroví má trvanlivost takovou jako klasické máslo. Chcete-li čokoládovou obměnu, do krému do cukroví z másla, cukru a rumu přidejte také kakao.
Krém do vánočního cukroví ze salka a másla
Hledáte-li krém do cukroví, který vydrží opravdu dlouho, můžete vsadit také na kombinaci slazeného salka a másla. Přípravu tohoto jednoduchého krému do cukroví zvládne každý. Jedno změklé máslo (250 gramů) vyšlehejte spolu s plechovkou slazeného salka a máte hotovo.
Krém do cukroví ze salka a másla můžete rovněž dochutit mletými oříšky, kakaem nebo kokosem. Výsledek bude dokonalý.
Jako jednoduchý základ na krém do cukroví poslouží i změklé máslo
Chcete vánoční cukroví promazat nebo naplnit krémem, který nejen dlouho vydrží, ale s jehož přípravou budete mít naprosté minimum práce? Použijte změklé máslo, které vyšlehejte šlehačem do pěny a do kterého dle chuti zašlehejte například vaječný koňak, drcené sušenky lotus, mleté oříšky, nutelu, kakao, instantní kávu, kokos nebo rozpuštěné ledové kaštany. Ve variacích příchutí se v tomto případě opravdu meze nekladou.
Zdroj: Vánoční cukroví a dezerty - recepty, rady, nápady a inspirace | Facebook.com