Tradiční kuře na paprice. Tohle zvládne i úplný začátečník

Tradiční kuře na paprice. Tohle zvládne i úplný začátečník Zdroj: Shutterstock

Kuřecí na paprice patří v české kuchyni mezi jedno z nejoblíbenějších jídel. Bohužel i tak ho spousta žen nevaří, protože se bojí, že je příliš složité. My vám však dnes ukážeme, jak jednoduchý a lahodný pokrm to je.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 75 minut
Počet porcí: 4

Ingredience

Sůl a pepř
Mletá sladká paprika
Máslo 50 g
Smetana 12% 2 dl
Cibule 1 ks
Kuřecí maso (naporcované kuře nebo kuřecí prsa)
Hladká mouka 40 g

Postup přípravy

1.

Cibuli oloupejte a najemno nakrájejte. Kuře očistěte a naporcujte, kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky.

2.

Na másle poté osmažte nakrájenou cibuli. Jakmile bude cibule zlatá, přimíchejte mletou sladkou papriku. Po zpěnění přidejte trochu vody, osolené a opepřené kuřecí maso a duste ho pod pokličkou.

3.

Nezapomeňte maso obracet a podlévat vodou.

4.

Šťávu následně zahustěte světlou jíškou, kterou si připravte z másla a mouky. Jakmile jíšku do omáčky přimícháte, vařte ji ještě dalších 20 minut.

5.

Následně přidejte smetanu, nechte omáčku projít varem a popřípadě ještě osolte.

Autor:
Publikováno: 20. 10. 2023 13:18 Nahlásit obsah