Tradiční kuře na paprice. Tohle zvládne i úplný začátečník
Kuřecí na paprice patří v české kuchyni mezi jedno z nejoblíbenějších jídel. Bohužel i tak ho spousta žen nevaří, protože se bojí, že je příliš složité. My vám však dnes ukážeme, jak jednoduchý a lahodný pokrm to je.
Ingredience
Postup přípravy
Cibuli oloupejte a najemno nakrájejte. Kuře očistěte a naporcujte, kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky.
Na másle poté osmažte nakrájenou cibuli. Jakmile bude cibule zlatá, přimíchejte mletou sladkou papriku. Po zpěnění přidejte trochu vody, osolené a opepřené kuřecí maso a duste ho pod pokličkou.
Nezapomeňte maso obracet a podlévat vodou.
Šťávu následně zahustěte světlou jíškou, kterou si připravte z másla a mouky. Jakmile jíšku do omáčky přimícháte, vařte ji ještě dalších 20 minut.
Následně přidejte smetanu, nechte omáčku projít varem a popřípadě ještě osolte.