Recept na halloweenské sušenky s černým kakaem: Lebky, dýně, pavučiny či kočky dozdobte bílkovou polevou

Recept na halloweenské sušenky s černým kakaem: Lebky, dýně, pavučiny či kočky dozdobte bílkovou polevou Zdroj: Freepik

Chcete upéct svým dětem něco strašidelného na zub? Připravte jim báječně chutnající halloweenské sušenky s černým kakaem, zdobené klasickou bílkovou polevou jako na perníčky. Inspirujte se následujícím receptem na halloweenské sušenky, který bude mít ve vaší rodině jistě velkou odezvu.

Recept na halloweenské sušenky: Správné ingredience jsou základ

Máte v plánu, že své děti překvapíte stylovými halloweenskými sušenkami? Na sušenkové těsto, které bude mít ve výsledku hnědo černou barvu, si připravte tyto ingredience:

✓ 250 gramů hladké mouky

✓ 200 gramů másla

✓ 60 gramů moučkového cukru

✓ 0,5 čajové lžičky soli

✓ 25 gramů černého kakaa

✓ 1 balíček vanilkového cukru

Aby byly halloweenské sušenky dokonalé, po jejich upečení je ještě dozdobte klasickou bílkovou polevou, kterou například před Vánoci zdobíte medové perníčky. Které ingredience budete na bílkovou polevu potřebovat?

180 gramů moučkového cukru

20 gramů kukuřičného škrobu

1 lžičku čerstvé citronové šťávy

1 bílek z vejce střední velikosti

Příprava halloweenských sušenek krok za krokem

1. Ze surovin na halloweenské sušenky vypracujte vláčné těsto, které dejte na 30 minut odležet do lednice.

2. Těsto následně rozválejte na pomoučeném vále na plát vysoký 0,5 centimetru. Z rozváleného těsta následně vykrajujte dle své fantazie halloweenské tvary. Například lebky, kočky, netopýři, dýně či náhrobky. Pokud máte vykrajovátko motýla, můžete jej pojmout jako můru. Vykrajovátko ve tvaru lidské postavy lze zase pojmout jako kostru a vykrajovátko ve tvaru kruhu jako pavučinu.

3. Halloweenské sušenky pečte v troubě rozpálené na 180 °C na plechu vyloženém pečicím papírem zhruba 10 minut. Po vytažení z trouby je nechte vychladnout.

4. Hotové halloweenské sušenky zdobte bílkovou polevou, kterou jste si připravili smícháním moučkového cukru, kukuřičného škrobu, citronové šťávy a vaječného bílku.

Zdroj: Kitchenserf.com, Barleyandsage.com
Autor:
Publikováno: 27. 10. 2021 11:20 Nahlásit obsah