Italský jablkový koláč z jedné mísy. Stačí jen smíchat všechny ingredience

Jablkové koláče patří mezi naše favority, dají se totiž připravit na několik způsobů. Avšak ten, který vám dnes přinášíme, je něčím jedinečný – stačí smíchat všechny ingredience dohromady a dát péct.
1
Hodnoceno: 1 x
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
60 minut
Počet porcí:
6
Ingredience
Zelená jablka
5 ks
Rozpuštěné máslo
100 g
Vejce
2 ks
Cukr krystal
250 g
Vanilkový cukr
1 balení
Hladká mouka
100 g
Citrónová šťáva
dle chuti
1/2 balení prášku do pečiva
Mléko
100 ml
Postup přípravy
1.
Jablka oloupejte, rozkrojte a ze čtvrtek oddělejte jadřinec. Čtvrtky následně nakrájejte na velmi tenké plátky, které pokapejte citrónovou šťávou.
2.
Všechny zbylé ingredience smíchejte v míse. Mělo by vám vzniklo hladké těsto.
3.
Plátky jablek poté přesypte k těstu a vzniklou směs vložte do dortové formy, kterou jste předem vystlali pečicím papírem či vysypali moukou.
4.
Koláč pečte přibližně 45 minut na 180 °C.
5.
Po upečení dort posypejte moučkovým cukrem.