Recept na margotkové kuličky: Nepečené vánoční cukroví, po kterém se zapráší
Burizonové koule, medovníkové kuličky, raffaello nebo kokosová roláda patří k oblíbeným druhům nepečeného vánočního cukroví, které nesmí chybět na svátečně prostřeném stole. Už jste ale vyzkoušeli margotkové kuličky? Pokud patříte mezi příznivce tyčinky Margot, recept na margotkové kuličky je pro vás jako stvořený.
Základní suroviny na margotkové kuličky
- 400 gramů margotek (originální tyčinka má 90 gramů)
- 100 gramů strouhaného kokosu
- 100 gramů mletých piškotů
- 100 gramů změklého másla
- 0,5 plechovky sladkého salka
- 50 mililitrů smetany
- 50 mililitrů rumu
Příprava margotkových kuliček krok za krokem
1. Tyčinky Margot nastrouhejte na hrubém struhadle. Aby vám šly margotky dobře strouhat, můžete je dát na 1 hodinu zamrazit do mrazničky.
2. K nastrouhaným margotkám přidejte zbývající suroviny. Pokud budou margotkové kuličky jíst také děti, rum můžete zcela vynechat.
3. Těsto nechte alespoň na 30 minut ztuhnout v lednici a poté z něj v dlaních vyvalujte margotkové kuličky.
Jak zdobit margotkové kuličky
Vytvarované margotkové kuličky můžete obalit ve strouhaném kokosu. Někdo margotkové kuličky obaluje nejprve v čokoládové polevě a poté až v kokosu, nebo dokonce strouhané margotce. Takto připravené margotkové kuličky se budou vyjímat zvláště v papírovém košíčku.
Zdroj: Nepecenecukrovi.cz, Facebook.com | Vánoční cukroví a dezerty - recepty, rady, nápady a inspirace