Recept na nejlepší pečené kaštany: Jak jedlé kaštany upéct v troubě a jak je oloupat?

Milujete pečené kaštany? Prozradíme vám, jak upéct jedlé kaštany, aby byly dokonalé. Také vám dáme tipy na to, jakým způsobem kaštany před pečením naříznout a jak kaštany upečené v troubě správně oloupat. Tuto pochoutku můžete následně jíst jen tak, zamilujete si navíc spoustu chutných receptů z jedlých kaštanů.
Jak udělat pečené kaštany doma? Velmi jednoduše
Koupili jste si jedlé kaštany v supermarketu nebo na trhu? Abyste si mohli užít jejich jedinečné chuti, pokuste se je co nejrychleji spotřebovat. Jestliže necháte jedlé kaštany doma déle, budou vysychat a rychle ztvrdnou, kvůli čemuž se stanou nepoživatelnými.
Jak dlouho se pečou jedlé kaštany
Jedlé kaštany pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia zhruba 15 minut. Jak poznáte, že jsou pečené kaštany hotové? Jejich naříznutá slupka je rozevřená, jedlý kaštan začne pukat a vnitřní část kaštanu je voňavá a měkká.
Tipy, jak loupat pečené kaštany

Po vytažení z trouby nechte jedlé kaštany mírně vychladnout. Poté se ihned pusťte do jejich loupání. Kromě skořápky loupejte také hnědou slupku pod skořápkou. Důležité je kaštany loupat ještě za tepla - kdyby vychladly, slupka ztvrdne a už ji neoloupete.
Co s jedlými kaštany? Vyzkoušejte několik chutných receptů
Pečené kaštany nemusíte jíst jenom tak. Mohou se stát také základní surovinou hned pro několik chutných receptů. Vyzkoušet můžete například kaštanové muffiny, kaštanové pyré či krémovou kaštanovou polévku. Jedlé kaštany vám zachutnají také jako součást nádivky k masu.
Zdroj: Toprecepty.cz, Radimejak.cz, Recepty.cz