Kategorie Vaření

Článek
Dezinfekce kuchyňské houbičky nebo snadnější loupání česneku a rajčat. I tak můžete použít mikrovlnnou troubu
Dezinfekce kuchyňské houbičky nebo snadnější loupání česneku a rajčat. I tak můžete použít mikrovlnnou troubu Mikrovlnná trouba nemusí sloužit pouze k ohřevu jídla či k pečení jednoduchých sladkých moučníků. Toto elektrické zařízení, které je v současnosti nedílnou součástí každé české domácnosti, může mít zcela překvapivé využití. Nakonec zjistíte, že mikrovlnka je v zásadě multifunkčním domácím pomocníkem.
Článek
Přesolila jste jídlo? Prozradíme vám jednoduché triky, jak jej zachránit
Přesolila jste jídlo? Prozradíme vám jednoduché triky, jak jej zachránit Občas se stane, že nám při vaření nechtěně ujede ruka a jídlo osolíme víc, než bychom chtěly. A jelikož se blíží čas oběda či večeře, začínáme panikařit. Taková přesolená polévka či omáčka rozhodně nepatří do koše. Jestli se vám stane podobná nehoda, přesolené jídlo můžete zachránit několika osvědčenými triky. Které to jsou?
Článek
Letní kuchyně na zahradě: Proměňte svůj sen ve skutečnost
Letní kuchyně na zahradě: Proměňte svůj sen ve skutečnost Sníte o tom, že si na zahradě postavíte venkovní kuchyni, ve které budete během letních měsíců vařit a grilovat? Pokud máte šikovného partnera či manžela, tuto letní kuchyni si můžete společnými silami postavit i svépomocí. Inspirujte se následujícími venkovními kuchyněmi, ve kterých je vaření na čerstvém vzduchu jedna velká radost.
Článek
Květy černého bezu jinak: Připravte si z nich marmeládu nebo osvěžující nanuk
Květy černého bezu jinak: Připravte si z nich marmeládu nebo osvěžující nanuk Sezona černého bezu bude zanedlouho opět v plném proudu. Jistě máte ve zvyku dělat z těchto aromatických bílých květů úžasnou bezovou limonádu, sirup nebo smažit vynikající kosmatice. Jestli ale máte těchto pochoutek po krk, jistě uvítáte příjemnou změnu v podobě netradičního receptu. Vyzkoušejte třeba bezovou marmeládu, zmrzlinu nebo koláč.
Článek
Báječné pesto do těstovin i pod maso: Připravíte jej z bylinek i plevele
Báječné pesto do těstovin i pod maso: Připravíte jej z bylinek i plevele Pesto z medvědího česneku je jarním evergreenem. Tuto lahodnou směs, která má v kuchyni širokou škálu použití, si v průběhu celého roku připravíte i z dalších voňavých bylinek. Báječné pesto ale můžete vyrobit i z rostlin, které mnozí z nás považují za obyčejný plevel. Každopádně i v tomto případě se budou vaše chuťové buňky doslova rozplývat.
Článek
Jak používat bílou, žlutou a červenou cibuli? Rozdíl není jenom v barvě
Jak používat bílou, žlutou a červenou cibuli? Rozdíl není jenom v barvě Když vejdeme do obchodu a začneme vybírat cibuli k vaření, řadu z nás to znejistí. V oddělení zeleniny máme na výběr zpravidla bílou, žlutou a červenou cibuli. Tyto druhy cibule se od sebe liší nejen barvou, ale i chutí a texturou. Odlišné vlastnosti tyto cibule mají i při vaření. K čemu všemu je tedy můžeme používat?
Článek
Mikrovlnka nejen k ohřevu jídla: Použijte ji jinak, než znáte
Mikrovlnka nejen k ohřevu jídla: Použijte ji jinak, než znáte Mikrovlnná trouba, kterou většina z nás používá k ohřevu jídla, může mít i mnoho dalších využití. A nejde jenom o vaření hrnkových knedlíků nebo pečení bábovek. Jsou tu i další mikrovlnkové vychytávky, které vám časově ulehčí práci hlavně v kuchyni. Ve kterých případech vám tedy mikrovlnka co nejvíc pomůže?
(25) Načíst více