Spustili jsme nový e-shop
Podívat se
JenŽeny.cz
Láska/Vztahy
Láska
Rodina
Vášeň
Psychologie
Dojemné
Zdraví/Krása
Móda
Účesy
Líčení
Zdravý životní styl
Krása
Hubnutí
Diety
Cvičení
Horoskopy
Recepty
Domov
DIY
Videa
Kvízy
Další
Art/Kultura
Celebrity
Zábava
Cestování
E-shop
Nástěnka
Redaktorky
Přidej se k nám
Přihlášení
JenŽeny.cz
Vaření
Kategorie
Vaření
Článek
Nejlepší palačinky se netrhají a jsou dokonale tenké. Přinášíme tipy a triky, jak je udělat
Připravit dokonalé palačinky je kumšt. Určitě se vám při smažení palačinek stalo, že byly silné, nasáklé olejem a trhaly se. Abyste si udělali ty nejlepší palačinky na světě, zkuste dodržet několik základních pravidel. Máme pro vás několik triků profesionálů, díky nimž dosáhnete velmi tenkých palačinek, které se nebudou trhat.
Článek
Ano, šéfe! hlásí návrat. Zdeněk Pohlreich vyzývá restaurace, aby se hlásily do jeho show
Po dlouhých šesti letech se Zdeněk Pohlreich vrací na scénu se svou oblíbenou televizní show Ano, šéfe! Do nové řady tohoto kultovního pořadu právě probíhá casting. Vyhlášený šéfkuchař proto vyzývá restaurace, kterým se nedaří, aby se neváhaly přihlásit.
Článek
Televizní šéfkuchař Michael Chiarello náhle zemřel na anafylaktický šok. Osudnou mu byla potravinová alergie
V pouhých 61 letech zemřel v pátek 6. října 2023 slavný americký televizní šéfkuchař Michael Chiarello. Osudnou mu byla akutní alergická reakce, která vyústila do anafylaktického šoku. Kvůli alergické reakci byl dokonce hospitalizován, lékaři mu bohužel již nedokázali pomoci.
Článek
Nejlepší kuchaři a kuchařky podle horoskopu: Která znamení zvěrokruhu mají na vaření vážně talent?
Stejně jako hra na hudební nástroj, malování nebo psaní všemi deseti na počítači je vaření dovedností, kterou se může naučit každý. Jenže vědět, jak uvařit, a být skutečně vynikajícím kuchařem jsou dvě odlišné věci. Zda budete talent v kuchyni, určuje také datum narození. Která znamení zvěrokruhu jsou těmi nejlepšími kuchaři a kuchařkami?
Článek
Agáta Hanychová přidala do bramborové kaše žloutek. Na jejím Instagramu se kvůli tomu strhla vášnivá diskuze
Modelka Agáta Hanychová opět vzbudila na Instagramu emoce. Tentokrát si ji lidé vzali na paškál kvůli videu, v němž připravuje máslovou bramborovou kaši s vejcem. Do hotové bramborové kaše totiž přidala syrový žloutek, což se některým jejím sledujícím příliš nelíbilo. Jaký na to máte názor?
Článek
Nejlepší houbová směs na topinky: Zavařte si tuto dobrotu na zimu a neprohloupíte
Řešíte v tuto chvíli, jak nejlépe zpracovat houby? Pokud jste již přejedení houbových řízků a smaženic, zavařte si nalezené houby na zimu. Nemusíte je však nakládat do sladkokyselého nálevu. Vyzkoušejte báječnou houbovou směs na topinky. Pokud si tuto dobrotu zavaříte na zimu, zaručujeme, že rozhodně neprohloupíte.
Článek
Mikrovlnka nejen k ohřevu jídla: Použijte ji jinak, než znáte
Mikrovlnná trouba, kterou většina z nás používá k ohřevu jídla, může mít i mnoho dalších využití. A nejde jenom o vaření hrnkových knedlíků nebo pečení bábovek. Jsou tu i další mikrovlnkové vychytávky, které vám časově ulehčí práci hlavně v kuchyni. Ve kterých případech vám tedy mikrovlnka co nejvíc pomůže?
Článek
První jarní houby rostou už v březnu. Sbírat by je ale měli zkušení houbaři
Patříte k zapáleným houbařům? V tom případě vás potěší, že první jarní houby můžete v lese najít už v březnu. Jarní houby však sbírejte pouze tehdy, pokud jste si jejich druhem opravdu jistí. Které houby tedy rostou v březnu a jsou jedlé a zároveň velmi chutné?
Článek
Jak poznat kvalitní máslo už v obchodu? Záleží nejen na obsahu mléčného tuku
Máslo je v kuchyni nepostradatelným pomocníkem. Opravdu kvalitní máslo je důležitou ingrediencí také při přípravě vánočního cukroví, kterému dodá dokonalou chuť i vůni. Nevíte, jak poznat opravdové máslo? Poradíme vám, čeho byste si při výběru této suroviny měli všímat už v obchodu.
(23) Načíst více
Článek
Velký Javor – Alpy na dohled i na talíři
Pokud se chcete cítit jako v Alpách nebo jako Lindsey Vonnová a nechce se vám jezdit daleko za hranice, zkuste německý areál Velký Javor (Grosser Arber), který leží na německé straně Šumavy jen 10 minut od českých hranic. Sjezdovka Světového poháru, moderní technologie nebo alpská gastronomie by měly zaujmout i náročnější lyžaře.