Kategorie Vaření

Článek
Televizní šéfkuchař Michael Chiarello náhle zemřel na anafylaktický šok. Osudnou mu byla potravinová alergie
Televizní šéfkuchař Michael Chiarello náhle zemřel na anafylaktický šok. Osudnou mu byla potravinová alergie V pouhých 61 letech zemřel v pátek 6. října 2023 slavný americký televizní šéfkuchař Michael Chiarello. Osudnou mu byla akutní alergická reakce, která vyústila do anafylaktického šoku. Kvůli alergické reakci byl dokonce hospitalizován, lékaři mu bohužel již nedokázali pomoci.
Článek
Nejlepší kuchaři a kuchařky podle horoskopu: Která znamení zvěrokruhu mají na vaření vážně talent?
Nejlepší kuchaři a kuchařky podle horoskopu: Která znamení zvěrokruhu mají na vaření vážně talent? Stejně jako hra na hudební nástroj, malování nebo psaní všemi deseti na počítači je vaření dovedností, kterou se může naučit každý. Jenže vědět, jak uvařit, a být skutečně vynikajícím kuchařem jsou dvě odlišné věci. Zda budete talent v kuchyni, určuje také datum narození. Která znamení zvěrokruhu jsou těmi nejlepšími kuchaři a kuchařkami?
Článek
Agáta Hanychová přidala do bramborové kaše žloutek. Na jejím Instagramu se kvůli tomu strhla vášnivá diskuze
Agáta Hanychová přidala do bramborové kaše žloutek. Na jejím Instagramu se kvůli tomu strhla vášnivá diskuze Modelka Agáta Hanychová opět vzbudila na Instagramu emoce. Tentokrát si ji lidé vzali na paškál kvůli videu, v němž připravuje máslovou bramborovou kaši s vejcem. Do hotové bramborové kaše totiž přidala syrový žloutek, což se některým jejím sledujícím příliš nelíbilo. Jaký na to máte názor?
Článek
Nejlepší houbová směs na topinky: Zavařte si tuto dobrotu na zimu a neprohloupíte
Nejlepší houbová směs na topinky: Zavařte si tuto dobrotu na zimu a neprohloupíte Řešíte v tuto chvíli, jak nejlépe zpracovat houby? Pokud jste již přejedení houbových řízků a smaženic, zavařte si nalezené houby na zimu. Nemusíte je však nakládat do sladkokyselého nálevu. Vyzkoušejte báječnou houbovou směs na topinky. Pokud si tuto dobrotu zavaříte na zimu, zaručujeme, že rozhodně neprohloupíte.
Článek
Mikrovlnka nejen k ohřevu jídla: Použijte ji jinak, než znáte
Mikrovlnka nejen k ohřevu jídla: Použijte ji jinak, než znáte Mikrovlnná trouba, kterou většina z nás používá k ohřevu jídla, může mít i mnoho dalších využití. A nejde jenom o vaření hrnkových knedlíků nebo pečení bábovek. Jsou tu i další mikrovlnkové vychytávky, které vám časově ulehčí práci hlavně v kuchyni. Ve kterých případech vám tedy mikrovlnka co nejvíc pomůže?
Článek
První jarní houby rostou už v březnu. Sbírat by je ale měli zkušení houbaři
První jarní houby rostou už v březnu. Sbírat by je ale měli zkušení houbaři Patříte k zapáleným houbařům? V tom případě vás potěší, že první jarní houby můžete v lese najít už v březnu. Jarní houby však sbírejte pouze tehdy, pokud jste si jejich druhem opravdu jistí. Které houby tedy rostou v březnu a jsou jedlé a zároveň velmi chutné?
Článek
Jak poznat kvalitní máslo už v obchodu? Záleží nejen na obsahu mléčného tuku
Jak poznat kvalitní máslo už v obchodu? Záleží nejen na obsahu mléčného tuku Máslo je v kuchyni nepostradatelným pomocníkem. Opravdu kvalitní máslo je důležitou ingrediencí také při přípravě vánočního cukroví, kterému dodá dokonalou chuť i vůni. Nevíte, jak poznat opravdové máslo? Poradíme vám, čeho byste si při výběru této suroviny měli všímat už v obchodu.
Článek
Jak zahustit omáčku či polévku bez mouky: Vyzkoušejte tyto zdravé recepty
Jak zahustit omáčku či polévku bez mouky: Vyzkoušejte tyto zdravé recepty Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ovšem nechcete při tom použít bílou mouku? Zapomeňte tedy na klasickou jíšku, pokrmy můžete zahustit mnohem zdravější, méně kaloričtější, lehčí, a přesto chutnou verzí. Vyzkoušejte následující možnosti, pomocí kterých uvaříte krémové a husté polévky a omáčky bez jediné špetky mouky.
Článek
Nejlepší domácí sekaná: Jaký zvolit recept a jak ji péct, aby nepopraskala
Nejlepší domácí sekaná: Jaký zvolit recept a jak ji péct, aby nepopraskala Domácí sekaná je jedinečný pokrm z mletého masa, který jistě zbožňuje celá vaše rodina. Nejlepší sekanou jako od babičky si můžete dopřávat za tepla s bramborem nebo za studena s chlebem. Chcete si připravit tu nejlepší sekanou na světě? Máme pro vás skvělý recept a také vám poradíme, jak sekanou péct, aby nepopraskala a měla křupavou kůrčičku.
(22) Načíst více