Kategorie Vaření

Článek
Domácí nutella se vám rozplyne na jazyku. Vyzkoušejte recept s lískovými oříšky i veganskou verzi bez ořechů
Domácí nutella se vám rozplyne na jazyku. Vyzkoušejte recept s lískovými oříšky i veganskou verzi bez ořechů Můžete se utlouct po lískooříškové nutelle? Dobrou zprávou je, že když vám dojde, nemusíte hned běžet do obchodu. Vyrobte si ji doma z několika základních ingrediencí. Výroba domácí nutelly vám zabere několik minut, ale výsledek bude nad očekávání dobrý. Přinášíme vám hned dva recepty na domácí nutellu, z nichž jeden je zcela bez ořechů.
Článek
Rebarbora se vrací na výsluní. V české kuchyni je součástí stovky receptů
Rebarbora se vrací na výsluní. V české kuchyni je součástí stovky receptů Rebarbora se v posledních letech dostává v české kuchyni opět na výsluní. Dužnaté řapíky této rostliny, které mají specifickou chuť, můžete přidávat do buchet, koláčů či dezertů. Výborný je také jahodový džem obohacený o rebarboru. Víte ale, co vše rebarbora přináší vašemu zdraví?
Článek
Udělat měkoučké a šťavnaté vepřové řízky je kumšt. Tajemstvím je výběr masa i správný postup při obalování
Udělat měkoučké a šťavnaté vepřové řízky je kumšt. Tajemstvím je výběr masa i správný postup při obalování Patří vepřové řízky k vašim oblíbeným jídlům? Aby se vám rozplývaly na jazyku, není to o tom pouze vepřové maso obalit v trojobalu a osmažit na rozpáleném oleji. Pokud toužíte po měkoučkých a šťavnatých vepřových řízcích, zkuste dodržovat hned několik zásad, kterými se řídily už naše babičky. Jaké je tedy tajemství tohoto lahodného pokrmu?
Článek
Co dát za kuchyňskou linku: Stěnu obložte mozaikou, přírodním kamenem i trendy skleněnou deskou
Co dát za kuchyňskou linku: Stěnu obložte mozaikou, přírodním kamenem i trendy skleněnou deskou Přemýšlíte nad tím, že dáte své kuchyni nový vzhled? Nemusíte se hned pouštět do modernizace, nebo dokonce nákupu nové kuchyňské linky. Vaše kuchyň prokoukne i tehdy, když zajímavě obložíte stěnu za kuchyňskou linkou. Využijte hned několik možností, které jsou moderní, nadčasové a budou vaší kuchyni zaručeně slušet.
Článek
Dezinfekce kuchyňské houbičky nebo snadnější loupání česneku a rajčat. I tak můžete použít mikrovlnnou troubu
Dezinfekce kuchyňské houbičky nebo snadnější loupání česneku a rajčat. I tak můžete použít mikrovlnnou troubu Mikrovlnná trouba nemusí sloužit pouze k ohřevu jídla či k pečení jednoduchých sladkých moučníků. Toto elektrické zařízení, které je v současnosti nedílnou součástí každé české domácnosti, může mít zcela překvapivé využití. Nakonec zjistíte, že mikrovlnka je v zásadě multifunkčním domácím pomocníkem.
Článek
Přesolila jste jídlo? Prozradíme vám jednoduché triky, jak jej zachránit
Přesolila jste jídlo? Prozradíme vám jednoduché triky, jak jej zachránit Občas se stane, že nám při vaření nechtěně ujede ruka a jídlo osolíme víc, než bychom chtěly. A jelikož se blíží čas oběda či večeře, začínáme panikařit. Taková přesolená polévka či omáčka rozhodně nepatří do koše. Jestli se vám stane podobná nehoda, přesolené jídlo můžete zachránit několika osvědčenými triky. Které to jsou?
Článek
Letní kuchyně na zahradě: Proměňte svůj sen ve skutečnost
Letní kuchyně na zahradě: Proměňte svůj sen ve skutečnost Sníte o tom, že si na zahradě postavíte venkovní kuchyni, ve které budete během letních měsíců vařit a grilovat? Pokud máte šikovného partnera či manžela, tuto letní kuchyni si můžete společnými silami postavit i svépomocí. Inspirujte se následujícími venkovními kuchyněmi, ve kterých je vaření na čerstvém vzduchu jedna velká radost.
Článek
Květy černého bezu jinak: Připravte si z nich marmeládu nebo osvěžující nanuk
Květy černého bezu jinak: Připravte si z nich marmeládu nebo osvěžující nanuk Sezona černého bezu bude zanedlouho opět v plném proudu. Jistě máte ve zvyku dělat z těchto aromatických bílých květů úžasnou bezovou limonádu, sirup nebo smažit vynikající kosmatice. Jestli ale máte těchto pochoutek po krk, jistě uvítáte příjemnou změnu v podobě netradičního receptu. Vyzkoušejte třeba bezovou marmeládu, zmrzlinu nebo koláč.
Článek
Báječné pesto do těstovin i pod maso: Připravíte jej z bylinek i plevele
Báječné pesto do těstovin i pod maso: Připravíte jej z bylinek i plevele Pesto z medvědího česneku je jarním evergreenem. Tuto lahodnou směs, která má v kuchyni širokou škálu použití, si v průběhu celého roku připravíte i z dalších voňavých bylinek. Báječné pesto ale můžete vyrobit i z rostlin, které mnozí z nás považují za obyčejný plevel. Každopádně i v tomto případě se budou vaše chuťové buňky doslova rozplývat.
(25) Načíst více