Recept na mechovou roládu: Tento netradiční moučník je ideální na jaro

Recept na mechovou roládu: Tento netradiční moučník je ideální na jaro Zdroj: Shutterstock

Přemýšlíte nad tím, co upéct o víkendu? Máte-li chuť na něco dobrého a zároveň výjimečného, vyzkoušejte recept na mechovou roládu. Základem tohoto netradičního moučníku je piškotové těsto s přídavkem listového špenátu. Proto má korpus mechové rolády typicky zelenou barvu. Jak si tedy tento báječný moučník připravit?

Suroviny na těsto mechové rolády

  • 85 gramů hladké mouky
  • 4 vejce
  • 80 gramů moučkového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 200 gramů čerstvého baby špenátu
  • 1 polévková lžíce rostlinného oleje
  • 1 polévková lžíce citrónové šťávy

Suroviny na náplň do mechové rolády

  • 200 mililitrů 31procentní smetany ke šlehání
  • 250 gramů mascarpone
  • 250 gramů tvarohu
  • 100 gramů moučkového cukru (cukr můžete dle chuti ubrat)

Příprava mechové rolády krok za krokem

Špenát umyjte, nechte okapat a vytlačte z něj přebytečnou vodu. Spolu s citronovou šťávou jej v mixéru rozmixujte na hladkou kaši.

V misce si připravte základ na piškot. 4 žloutky vymíchejte dohladka s cukrem a olejem. Do směsi přidejte hladkou mouku a poté rozmixovaný špenát. Na závěr do hladkého těsta opatrně vmíchejte vyšlehaný tuhý sníh ze 4 bílků.

Těsto vylijte na plech vyložený pečicím papírem. Základ na mechovou roládu pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia zhruba 15 minut. Že je korpus hotový, se nejprve přesvědčte špejlí.

Plnění mechové rolády

Mechovou roládu po upečení oddělte od pečicího papíru a nechte vychladnout. Poté ji rovnoměrně potřete krémem, který jste si připravili smícháním vyšlehané smetany, mascarpone, tvarohu a moučkového cukru. Mechovou roládu srolujte a nechte ji v lednici tuhnout alespoň 2 hodiny.

Aby mechová roláda chutnala ještě lépe, můžete ji před plněním mascarponovým krémem potřít také jahodovou nebo malinovou marmeládou. Mascarponovým krémem lze také potřít horní část rolády, kterou následně posypte rozdrobeným zeleným korpusem a dozdobte čerstvým ovocem.

Zdroj: Recepty všeho druhu | Facebook.com

Autor:
Publikováno: 18. 3. 2022 10:44 Nahlásit obsah