Kategorie Pečení

Článek
Rebarbora se vrací na výsluní. V české kuchyni je součástí stovky receptů
Rebarbora se vrací na výsluní. V české kuchyni je součástí stovky receptů Rebarbora se v posledních letech dostává v české kuchyni opět na výsluní. Dužnaté řapíky této rostliny, které mají specifickou chuť, můžete přidávat do buchet, koláčů či dezertů. Výborný je také jahodový džem obohacený o rebarboru. Víte ale, co vše rebarbora přináší vašemu zdraví?
Článek
Jak nahradit vejce při pečení? Zkuste chia semínka nebo jablečné pyré
Jak nahradit vejce při pečení? Zkuste chia semínka nebo jablečné pyré Že je pečení bez vajec prakticky nemožné? Opak je pravdou. I bez této základní suroviny si připravíte třeba báječné palačinky nebo bábovku. Následující tipy jistě využijete tehdy, když nemáte vajíčka zrovna po ruce, anebo když chcete ze stravy vyřadit všechny živočišné produkty. Které potraviny tedy spolehlivě nahradí vejce?
Článek
Recepty na tradiční velikonoční sladkosti
Recepty na tradiční velikonoční sladkosti Svátky jara probíhají po světě již odnepaměti. Keltové, Germáni či Slované slavili jarní rovnodennost jako slavnost slunečních bohů, Židé mají dodnes svou paschu a křesťanská velikonoční tradice spojila obrodu přírody s příběhem o ukřižování a vzkříšení Ježíše Krista. Ustálené zvyky i s tradičními pokrmy se dochovaly až dodnes.
(15) Načíst více