Rychlá šlehačková roláda bez mouky: Tento báječný recept chutná i s jahodami nebo mandarinkami
Dali byste si něco sladkého na zub? Bezkonkurenční je v tomto případě rychlá šlehačková roláda bez mouky, která se vám doslova rozplyne na jazyku. Na tento recept nedá v tuzemsku desítky let dopustit řada z nás. Pojďte si jej s námi připomenout.
Rychlá šlehačková roláda bez mouky - základní ingredience
- 6 kusů vajec
- 70 gramů moučkového cukru
- 2 lžíce kakaa
- máslo na vytření a strouhaný kokos na vysypání plechu
- náplň: 1 šlehačka a 1 ztužovač šlehačky
Příprava rychlé šlehačkové rolády krok za krokem
1. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s cukrem a do této směsi přidejte kakao.
2. Vaječné bílky vyšlehejte zvlášť do velmi tuhého sněhu. Následně je velmi opatrně vmíchejte do směsi žloutků, cukru a kakaa.
3. Vyložte plech pečicím papírem, který pečlivě vymažte máslem a vysypte strouhaným kokosem. Na pečicí papír následně rovnoměrně vylijte kakaové těsto na roládu a pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia zhruba 10 minut.
Co se dělat s roládou po upečení? Seznamte se s fíglem, jak odstranit pečicí papír
Poté, co rychlou roládu bez mouky vytáhnete z trouby, položte na ni čistou suchou utěrku a překlopte ji na druhý plech. Pod roládou se tedy bude nacházet právě utěrka a nahoře je pečicí papír.
Počkejte zhruba 10 minut, než roláda mírně vychladne a poté pečicí papír velmi opatrně sloupněte. Následně tento korpus na roládu srolujte přímo v utěrce a nechte zcela vychladnout.
Jak a čím plnit rychlou roládu bez mouky: Kromě šlehačky vsaďte na ovoce
Připravte si jedno balení šlehačky (tj. vysokoprocentní smetany ke šlehání), kterou spolu se ztužovačem šlehačky vyšlehejte do tuha. Následně rozviňte vychladnutý korpus kakaové rolády, potřete jej vyšlehanou šlehačkou a roládu sviňte. Hotovou rychlou šlehačkovou roládu bez mouky vložte do lednice nejméně na 2 hodiny. Poté si již na ní můžete pochutnávat.