Recept na domácí levandulové sušenky: Kombinace másla a levandule je neskutečná

Recept na domácí levandulové sušenky: Kombinace másla a levandule je neskutečná Zdroj: Shutterstock

Chtěli byste si upéct něco netradičního? Vyzkoušejte recept na domácí levandulové sušenky, které se vám doslova rozplynou na jazyku. Jejich příprava je naprosto jednoduchá a garantujeme, že výsledek naprosto stojí za to!

Ingredience na domácí levandulové sušenky

  • 1 hrnek másla
  • 1 a ¼ hrnku cukru krystalu
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 velká vejce
  • 2 a 1/4 hrnku hladké mouky
  • 4 čajové lžičky sušených květů levandule
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 1/2 čajové lžičky soli

Zdroj: Shutterstock Příprava domácích levandulových sušenek krok za krokem

1. Předehřejte troubu na 190 °C.

2. V míse společně utřete máslo a cukr. Do této směsi zamíchejte vejce.

3. V jiné míse smíchejte mouku, levanduli, prášek do pečiva a sůl.

4. Postupně tuto suchou směs přimíchávejte do máslové směsi, dokud nevznikne hladké těsto.

5. Pomocí čajové lžičky tvořte z těsta malé kuličky a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem, s rozestupy asi 5 cm. Každou z kuliček následně rozmáčkněte lžičkou na plochou sušenku. Můžete si pomoci také vidličkou, díky čemuž bude mít levandulová sušenka vroubkování. (Těsto můžete rozválet také na pomoučeném vále a vykrojit z něj sušenky pomocí vykrajovátek na linecké.)

6. Připravané tvary pečte 8 až 10 minut nebo dokud okraje sušenek nezačnou zlátnout.

7. Nechte sušenky 2 minuty zchladnout na plechu, poté je přeneste na drátěnou mřížku a nechte zcela vychladnout.

8. Uložte sušenky do vzduchotěsné nádoby, aby zůstaly čerstvé. 

Pokud s používáním levandule v kuchyni teprve začínáte, vyzkoušejte nejprve malé množství a postupně přidávejte podle chuti. Užijte si báječnou kombinaci chutí, kterou vám domácí levandulové sušenky přinesou! 

Zdroj: Tasteofhome.com, Food.com

Autor:
Publikováno: 16. 9. 2024 13:42 Nahlásit obsah