Smažené plněné pirohy: Pochoutka, kterou si u vás doma zamilují

Plněné pirožky jsou velmi oblíbeným jídlem v evropských zemích. A není se čemu divit, při jejich přípravě se totiž fantazii meze nekladou, a tak si je můžete vytvarovat do nezvyklých tvarů a naplnit nejrůznějšími dobrotami.
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
40 minut
Počet porcí:
6
Ingredience
Teplá voda
1 hrnek
Sušené kvasnice
50 g
Cukr
1 lžíce
Sůl
1 lžička
Slunečnicový olej
3 lžíce
Mouka
4 hrnky
Vroucí voda
1 hrnek
Naplň (marmeláda, Nutella aj.)
dle chuti
Postup přípravy
1.
Do misky dejte teplou vodu, ve které rozmíchejte kvasnice, přidejte cukr, sůl, slunečnicový olej, mouku a na závěr hrnek vroucí vody. Z těchto ingrediencí uhněťte hladké těsto.
2.
Ze vzniklého těsta začněte tvořit pirožky.
3.
Jakou budete mít náplň, záleží pouze na vás – sladkou i slanou (například brambory s mletým masem). Vždy ji však mějte připravenou předem.
4.
Naplněné pirožky můžete okamžitě smažit na rozpáleném oleji dozlatova.