Koláč Ženský rozmar uvítá doma i každý muž. Vyzkoušejte recept
Ženské rozmary jsou různé, a zvláště muži je příliš nemusí. Výjimku však představuje koláč zvaný Ženský rozmar, na kterém si rádi pochutnají i pánové. Prozradíme vám, v čem je tento moučník výjimečný. Také vám přinášíme ten nejlepší recept na Ženský rozmar, který můžete doma vyzkoušet i vy.
Koláč Ženský rozmar má výjimečný název
Recept na Ženský rozmar je v nejrůznějších obměnách známý už po generace. Pekly jej přitom už naše babičky. Možná, že tento moučník znáte také pod názvem Dámský rozmar, Dámský koláč, Ženské řezy nebo třeba Barončin vrtoch. A proč zrovna takový název? Ženský rozmar vtipně poukazuje na marnivost žen a na to, že i dámské pokolení si rádo smlsne na něčem sladkém.
Moučník Ženský rozmar se skládá celkem ze čtyř vrstev. A to ze základního korpusu, pikantnější zavařeniny, sladkého bílkového sněhu a posypky z mletých ořechů. Tento koláč vypadá báječně, a ještě lépe chutná. A to nejen dívkám a ženám, ale samozřejmě také mužům. Ostatně, přesvědčte se o tom sami!
Recept na Ženský rozmar
Budete-li péct koláč Ženský rozmar na plechu o rozměrech 34 x 24 centimetrů, potřebujete následující ingredience.
Na těsto:
- 140 gramů změklého másla
- 100 gramů moučkového cukru
- 210 gramů hladké mouky
- 4 vaječné žloutky
Na jednotlivé náplně:
- 1 sklenice meruňkové marmelády
- 4 vaječné bílky a 140 gramů moučkového cukru (na bílkový sníh)
- 140 gramů mletých vlašských ořechů
Příprava Ženského rozmaru krok za krokem
1. Nejprve se pusťte do přípravy těsta. Vyšlehejte žloutky s cukrem, přidejte změklé máslo a poté mouku. Těsto přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10 minut při 175 stupních Celsia.
2. Po uplynutí této doby těsto vyndejte z trouby a rovnoměrně pomažte meruňkovou marmeládou, kterou nešetřete. Na marmeládu navrstvěte bílkový sníh, který jste si připravili vyšleháním bílků s moučkovým cukrem. Bílkový sníh nakonec poprašte mletými vlašskými ořechy.
3. Takto připravený koláč vložte zpátky do trouby a pečte dalších 20 až 25 minut při 175 stupních Celsia.
Jak si nejlépe pochutnáte na Ženském rozmaru?
Po upečení je Ženský rozmar velmi křehký. Proto chvíli vydržte a nechte jej vychladnout. Poté jej nakrájejte na úhledné kostky a už můžete servírovat. Dobrou chuť!
Zdroj: Recepty všeho druhu | Facebook.com, Zenyvmeste.sk