Kategorie Pečení

Článek
Recept na mechovou roládu: Tento netradiční moučník je ideální na jaro
Recept na mechovou roládu: Tento netradiční moučník je ideální na jaro Přemýšlíte nad tím, co upéct o víkendu? Máte-li chuť na něco dobrého a zároveň výjimečného, vyzkoušejte recept na mechovou roládu. Základem tohoto netradičního moučníku je piškotové těsto s přídavkem listového špenátu. Proto má korpus mechové rolády typicky zelenou barvu. Jak si tedy tento báječný moučník připravit?
Článek
Vánoční cukroví celebrit. Kdo se pustil do pečení perníčků a kdo se podělil o recept?
Vánoční cukroví celebrit. Kdo se pustil do pečení perníčků a kdo se podělil o recept? Už máte nepečeno? Rozhodně nejste sami. Pečení vánočního cukroví mají za sebou také některé známé tváře z řad českých a slovenských celebrit, které se svými sladkými výtvory pochlubily na Instagramu. Kdo tedy oblékl zástěru, postavil se k válu a napekl pro svou rodinu tradiční vánoční cukroví?
Článek
Recept na marokánky: Toto vánoční cukroví nesmí chybět ani na vaší sváteční tabuli
Recept na marokánky: Toto vánoční cukroví nesmí chybět ani na vaší sváteční tabuli Chcete si připravit ty nejlepší marokánky, které chutnají jako z cukrárny? Přinášíme recept, který stojí za vyzkoušení. Vykouzlete si fantastické marokánky, které se budou vyjímat na sváteční tabuli vedle dalších druhů vánočního cukroví. Jakým způsobem si tedy marokánky připravíte?
Článek
Jak poznat kvalitní máslo už v obchodu? Záleží nejen na obsahu mléčného tuku
Jak poznat kvalitní máslo už v obchodu? Záleží nejen na obsahu mléčného tuku Máslo je v kuchyni nepostradatelným pomocníkem. Opravdu kvalitní máslo je důležitou ingrediencí také při přípravě vánočního cukroví, kterému dodá dokonalou chuť i vůni. Nevíte, jak poznat opravdové máslo? Poradíme vám, čeho byste si při výběru této suroviny měli všímat už v obchodu.
Článek
Recept na brownies podle Mariany Prachařové: Tento chutný moučník je lahodně vláčný a měkký
Recept na brownies podle Mariany Prachařové: Tento chutný moučník je lahodně vláčný a měkký Dali byste si něco dobrého na zub? Jestli máte chuť na sladké, upečte si třeba lahodné brownies. Že už dlouho hledáte recept na brownies, které bude vláčné, a nikoliv vysušené, a v jehož základu nebude máslo? Vyzkoušejte recept na tento moučník podle herečky a influencerky Mariany Prachařové.
Článek
Nakupujete zásoby na přípravu vánočního cukroví? Dejte si pozor na druh skořice, který použijete
Nakupujete zásoby na přípravu vánočního cukroví? Dejte si pozor na druh skořice, který použijete Není skořice jako skořice. Myslete na to, až budete nakupovat ingredience na přípravu vánočního cukroví. Ve většině případů si totiž z obchodu namísto pravé skořice z Cejlonu přinesete čínskou kassiu, která má odlišnou chuť a navíc může uškodit vašemu tělu. Na obalu těchto koření se bohužel země původu neuvádí. Víme ale, jak je od sebe rozeznat.
Článek
Nejlepší drobenka na koláč: Tajemstvím receptu je správný poměr surovin
Nejlepší drobenka na koláč: Tajemstvím receptu je správný poměr surovin Kdo by v létě nemiloval ovocné koláče s drobenkou? Bez drobenky totiž nejsou lité či kynuté koláče tím pravým ořechovým. Právě drobenka je sladkou tečkou, která dokáže koláč vyladit do dokonalosti. Jak ale udělat drobenku, aby byla správně drobivá, a ne mastná? Máme pro vás základní recept na perfektní drobenku. Vyzkoušejte i její chuťové variace.
Článek
Rybízová, třešňová a jahodová bublanina jsou hity léta: Vyzkoušejte klasický recept, kterému neodoláte
Rybízová, třešňová a jahodová bublanina jsou hity léta: Vyzkoušejte klasický recept, kterému neodoláte Bublanina s ovocem patří k evergreenům každého léta. Také na tento skvělý a zároveň jednoduchý moučník nedáte dopustit? Bublanina je skvělá s jahodami, třešněmi, rybízem nebo švestkami. Máme pro vás klasický recept na bublaninu s ovocem, jehož chuť si zkrátka zamilujete.
(11) Načíst více