Moučník “slzy anděla” vás překvapí po vychladnutí. Jeho pečení vám přijde jako opravdové kouzlo

Moučník “slzy anděla” vás překvapí po vychladnutí. Jeho pečení vám přijde jako opravdové kouzlo Zdroj: Shutterstock

Milujete sladké moučníky a zároveň máte rádi překvapení? V tom případě si doma upečte moučník “slzy anděla”, který nejen báječně chutná. Vyzkoušejte následující recept na moučník “slzy anděla”, po jehož vychladnutí nebudete věřit vlastním očím.

Ingredience na moučník “slzy anděla”

Těsto:

  • 300 gramů polohrubé mouky
  • 150 gramů změklého másla
  • 100 gramů cukru krystalu
  • 1 celé vejce
  • 2 lžíce polotučného mléka
  • 1 prášek do pečiva

Náplň:

  • 2 polotučné tvarohy ve vaničce
  • 1 velký bílý jogurt
  • 1 vanilkový pudink
  • 3 žloutky
  • 3 decilitry mléka
  • 1 decilitr slunečnicového oleje
  • 100 gramů cukru

Navrch na náplň:

  • 3 bílky
  • 3 lžíce cukru krystalu

Příprava moučníku “slzy anděla” krok za krokem

1. Z polohrubé mouky, másla, cukru, vejce, mléka a prášku do pečiva si nejprve připravte těsto. Bude mít podobnou konzistenci jako například těsto na linecké.

2. Vyložte plech pečicím papírem a vzniklé těsto na plechu roztáhněte do stran prsty. Pomoct si můžete také malým válečkem.

Zdroj: Shutterstock 3. V dalším kroku udělejte z tvarohu, jogurtu, pudinku, žloutků, mléka, oleje a cukru náplň, kterou rovnoměrně rozetřete na těsto. Tento základ na moučník “slzy anděla” pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia zhruba 30 minut.

4. Ze 3 bílků a 3 lžic cukru následně vyšlehejte tuhý sníh, který rozetřete na upečený moučník. “Slzy anděla” dejte opět do trouby a pečte do té doby, dokud navrchu nezezlátnou.

Proč se moučníku říká “slzy anděla”

Hotový moučník “slzy anděla” nechte po upečení vychladnout. Právě po vychladnutí se na jeho povrchu objeví zlatavé kapičky, které připomínají slzy.

Zdroj: Recepty všeho druhu | Facebook.com
Autor:
Publikováno: 20. 3. 2023 11:25 Nahlásit obsah