Recept na nekynuté svatomartinské rohlíčky z tvarohového těsta. Tento jednoduchý recept zvládne každý
Každým rokem přijíždí 11. listopadu svatý Martin na bílém koni. K tomuto dni se váže spousta tradic i oblíbených receptů včetně svatomartinských rohlíčků, které symbolizují právě podkovu koně svatého Martina. Chtěli byste si toto tradiční pečivo připravit v jednoduché verzi? Přinášíme recept na nekynuté svatomartinské rohlíčky z tvarohu.
Recept na nekynuté svatomartinské rohlíčky: Jak postupovat?
Nekynuté svatomartinské rohlíčky z tvarohového těsta jsou velmi jednoduché na přípravu. Nekynuté těsto na rohlíčky si rychle a snadno uděláte v zásadě z pouhých pěti ingrediencí. Následně záleží pouze na vás, pro jakou náplň se v případě těchto svatomartinských rohlíčků rozhodnete.
Nekynuté svatomartinské rohlíčky z tvarohového těsta přitom nejlépe chutnají s makovou náplní nebo tvarohovou náplní. Jakým způsobem si tedy tuto sladkou svatomartinskou pochoutku připravíte?
Suroviny na těsto
- 250 gramů měkkého polotučného tvarohu ve vaničce
- 250 gramů hery
- 125 gramů polohrubé mouky
- 250 gramů hladké mouky
- špetka soli
Jak na makovou náplň do rohlíčků
Do 100 mililitrů teplého mléka přidejte 150 gramů mletého máku, plátek másla, 2 polévkové lžíce strouhaného perníku a dle chuti skořici, med a cukr. Makovou náplň krátce povařte, odstavte a nechte vychladnout. Poté s ní už můžete plnit nekynuté svatomartinské rohlíčky.
Postup přípravy tvarohové náplně do rohlíčků
Příprava tvarohové náplně do svatomartinských rohlíčků je velmi jednoduchá záležitost. Stačí smíchat 250 gramů měkkého polotučného tvarohu ve vaničce, 1 celé vejce, 250 gramů moučkového cukru a 1 lžičku rumové tresti a máte hotovo.
Příprava nekynutých svatomartinských rohlíčků z tvarohového těsta krok za krokem
1. V prvním kroku ze všech surovin na těsto vytvořte vláčné těsto, které nechte na 1 hodinu odpočinout v lednici.
2. Nekynuté tvarohové těsto poté rozválejte na pomoučeném vále, nakrájejte na trojúhelníčky, naplňte makovou či tvarohovou náplni a stočte do tvaru rohlíčků.
4. Nekynuté svatomartinské rohlíčky z tvarohového těsta s makovou či tvarohovou náplní pečte na 180 až 200 stupňů zhruba 40 minut.
5. Po upečení nekynuté svatomartinské rohlíčky ještě za horka obalte v moučkovém cukru.
Zdroj: Recepty všeho druhu | Facebook.com, Jenzeny.cz