Poctivý domácí pařížský salát
Pařížský salát se dlouhou dobu mohl pyšnit velkou oblibou. S chutí si jej ke svačině dávali nejen studenti či řemeslníci a do dnes bychom si bez něj chlebíčky dokázali jen těžko představit.
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
20 minut
Počet porcí:
6
Ingredience
Mletý černý pepř
špetka
Worcestrová omáčka
4 lžičky
Ocet
1 lžička
Plnotučná hořčice
10 g
Sůl
5 g
Cukr krupice
5 g
Majonéza
150 g
Cibule
13 g
Sterilizovaný hrášek
30 g
Zavařené okurky
90 g
Pařížský salám
200 g
Postup přípravy
1.
Jestliže se vám podařilo sehnat pařížský salám (nebo jiný měkký salám), nakrájejte jej společně s okurkami na tenké nudličky.
2.
Cibuli poté nakrájejte co nejjemněji a aby vám nezhořkla, vložte ji do sítka a propláchněte vroucí vodou.
3.
Takto nakrájené ingredience včetně hrášku dejte do větší misky, přidejte majonézu a zbytek ingrediencí.
4.
Salát důkladně promíchejte a nechte odležet v lednici. Z tohoto množství by vám mělo vzniknout 500 g salátu.