Poctivý domácí pařížský salát

Poctivý domácí pařížský salát Zdroj: tradicnirecepty.cz

Pařížský salát se dlouhou dobu mohl pyšnit velkou oblibou. S chutí si jej ke svačině dávali nejen studenti či řemeslníci a do dnes bychom si bez něj chlebíčky dokázali jen těžko představit.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí: 6

Ingredience

Mletý černý pepř špetka
Worcestrová omáčka 4 lžičky
Ocet 1 lžička
Plnotučná hořčice 10 g
Sůl 5 g
Cukr krupice 5 g
Majonéza 150 g
Cibule 13 g
Sterilizovaný hrášek 30 g
Zavařené okurky 90 g
Pařížský salám 200 g

Postup přípravy

1.

Jestliže se vám podařilo sehnat pařížský salám (nebo jiný měkký salám), nakrájejte jej společně s okurkami na tenké nudličky.

2.

Cibuli poté nakrájejte co nejjemněji a aby vám nezhořkla, vložte ji do sítka a propláchněte vroucí vodou.

3.

Takto nakrájené ingredience včetně hrášku dejte do větší misky, přidejte majonézu a zbytek ingrediencí.

4.

Salát důkladně promíchejte a nechte odležet v lednici. Z tohoto množství by vám mělo vzniknout 500 g salátu.

Autor:
Publikováno: 4. 2. 2019 13:51 Nahlásit obsah