Nadýchaná a jemná piškotová roláda
Ačkoliv můžeme na internetu i v kuchařkách najít nespočet receptů na piškotovou roládu, jen málokterý z nich dokáže vytvořit to správně nadýchané těsto. My pro vás však jeden takový máme!
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
20 minut
Počet porcí:
6
Ingredience
Vejce
6 ks
Cukr krupice
140 g
Hladká mouka
80 g
Marmeláda, pudink nebo Nutella na potření
Postup přípravy
1.
Oddělte žloutky od bílků.
2.
Z bílků a cukru vyšlehejte tuhý sníh a postupně přidávejte žloutky.
3.
Na závěr přimíchejte mouku.
4.
Směs rozetřete na pečicí papír a piškotové těsto pečte v předem vyhřáté troubě na 180°C přibližně 7 – 10 minut.
5.
Po dopečení nechte piškot vychladnout a až poté na něj naneste vrstvu marmelády, pudinku či Nutelly.
6.
Nakonec piškotové těsto stočte do rolády.