Recept na kávová zrna v čokoládě: Nepečené vánoční cukroví, na kterém si milovníci kávy rádi pochutnají po celý rok

Chcete si letos připravit skutečně originální a chutné nepečené vánoční cukroví? Zvlášť pokud patříte k milovníkům kávy, tím pravým pro vás jsou kávová zrna v čokoládě, kterým rozhodně neodoláte. Vyzkoušejte následující recept na kávová zrna, která voní kávou a kakaem a která jsou polité čokoládou.
Suroviny na kávová zrna
Základ na nepečené těsto:
- 125 gramů strouhaného kokosu
- 170 gramů moučkového cukru
- 250 gramů sušeného mléka
- 3 bílky
- 85 gramů změklého másla
- 1 polévková lžíce kakaa,
- 1 čajová lžička mleté kávy
- moučkový cukr dle chuti
Základ na čokoládovou polevu:
- 100 gramů čokolády na vaření
- 50 gramů tuku Omega
Příprava kávových zrn v čokoládě krok za krokem

1. Z výše uvedených surovin si připravte bílý základ na těsto, který nechte nejméně 1 hodinu odpočinout v lednici.
2. Kakao, kávu, máslo a moučkový cukr zpracujte na tmavou náplň.
3. Bílé těsto vytáhněte z lednice a z každého kousku udělejte malou placičku, do které dávejte obrácenou lžičkou kousek nádivky.
5. Vytvarovaná kávová zrna vyskládejte na plech s pečicím papírem a dejte do lednice alespoň na 1 hodinu ztuhnout, nebo ještě lépe přes noc.
6. Ztuhnutá kávová zrna namáčejte v čokoládové polevě. Nepečená kávová zrna v čokoládě nechte opět ztuhnout a poté je po jednom vkládejte do papírových košíčků.
Zdroj: Vánoční cukroví a dezerty - recepty, rady, nápady a inspirace | Facebook.com