Cuketové karbanátky jsou lehké, chutné a hotové za chvilku. Na tomto receptu si smlsnete hlavně v létě

Cuketové karbanátky jsou lehké, chutné a hotové za chvilku. Na tomto receptu si smlsnete hlavně v létě Zdroj: Shutterstock

Co se dá uvařit z cukety? Jelikož máte opravdu hodně možností, vyzkoušejte tentokrát recept na cuketové karbanátky bez masa. Tento pokrm, který právem patří k létu, je chutný, lehký a hotový za chviličku. Jak si jej tedy udělat?

Nejlepší cuketové karbanátky: Bez masa, ale s mrkví a česnekem

Receptů na cuketové karbanátky existuje požehnaně. Můžete si připravit cuketové karbanátky s mletým masem, cuketové karbanátky se slaninou i cuketové karbanátky se sýrem. Co si pro tentokrát dopřát cuketové karbanátky bez masa a sýru? Máme pro vás osvědčený recept, ve kterém kromě cukety najdete také mrkev, jarní cibulku a česnek. Pusťte se do jeho přípravy.

Zdroj: Shutterstock Cuketové karbanátky bez masa - suroviny

  • 600 gramů nastrouhané a vymačkané cukety
  • 2 střední oloupané a nastrouhané brambory
  • 1 střední oloupaná a nastrouhaná mrkev
  • nakrájená jarní cibulka dle chuti
  • 2 vejce
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • 2 lžíce dětské krupičky
  • sůl a pepř na dochucení

Jak se dělají cuketové karbanátky?

Příprava cuketových karbanátků je velmi jednoduchá záležitost. Smíchejte všechny uvedené ingredience dohromady. Těsto na cuketové karbanátky nechte následně 15 minut odležet, aby v něm dětská krupička nabobtnala. 

Zdroj: Shutterstock V dalším kroku tvořte v dlaních z cuketového těsta karbanátky, které smažte dozlatova z obou stran na pánvi s rozpáleným olejem (řepkovým či slunečnicovým). Hotové cuketové karbanátky položte na talíř vyložený papírovými kuchyňskými utěrkami, které z pokrmu odsají přebytečný tuk.

Tipy, s čím podávat cuketové karbanátky

Cuketové karbanátky jsou výborné ke šťouchaným bramborám s petrželkou, bramborové kaši nebo celým bramborám s máslem. Jíst je samozřejmě můžete jen tak. Nezapomeňte také na dip. Cuketové karbanátky namáčejte v zakysané smetaně, majonéze, tatarce nebo dochuceném řeckém jogurtu.

Zdroj: Recepty všeho druhu | Facebook.com
Autor:
Publikováno: 17. 7. 2023 09:41 Nahlásit obsah