Cuketové karbanátky jsou lehké, chutné a hotové za chvilku. Na tomto receptu si smlsnete hlavně v létě

Co se dá uvařit z cukety? Jelikož máte opravdu hodně možností, vyzkoušejte tentokrát recept na cuketové karbanátky bez masa. Tento pokrm, který právem patří k létu, je chutný, lehký a hotový za chviličku. Jak si jej tedy udělat?
Nejlepší cuketové karbanátky: Bez masa, ale s mrkví a česnekem
Receptů na cuketové karbanátky existuje požehnaně. Můžete si připravit cuketové karbanátky s mletým masem, cuketové karbanátky se slaninou i cuketové karbanátky se sýrem. Co si pro tentokrát dopřát cuketové karbanátky bez masa a sýru? Máme pro vás osvědčený recept, ve kterém kromě cukety najdete také mrkev, jarní cibulku a česnek. Pusťte se do jeho přípravy.
Cuketové karbanátky bez masa - suroviny

- 600 gramů nastrouhané a vymačkané cukety
- 2 střední oloupané a nastrouhané brambory
- 1 střední oloupaná a nastrouhaná mrkev
- nakrájená jarní cibulka dle chuti
- 2 vejce
- 2 prolisované stroužky česneku
- 2 lžíce dětské krupičky
- sůl a pepř na dochucení
Jak se dělají cuketové karbanátky?
Příprava cuketových karbanátků je velmi jednoduchá záležitost. Smíchejte všechny uvedené ingredience dohromady. Těsto na cuketové karbanátky nechte následně 15 minut odležet, aby v něm dětská krupička nabobtnala.
Tipy, s čím podávat cuketové karbanátky
Cuketové karbanátky jsou výborné ke šťouchaným bramborám s petrželkou, bramborové kaši nebo celým bramborám s máslem. Jíst je samozřejmě můžete jen tak. Nezapomeňte také na dip. Cuketové karbanátky namáčejte v zakysané smetaně, majonéze, tatarce nebo dochuceném řeckém jogurtu.
Zdroj: Recepty všeho druhu | Facebook.com