Smažené minikoblížky zvané myší ocásky neboli myši vás vrátí do dětství. Připravte si je během masopustu

Smažené minikoblížky zvané myší ocásky neboli myši vás vrátí do dětství. Připravte si je během masopustu Zdroj: Shutterstock

K období masopustu nepatří pouze masopustní koblihy. Dělala vaše maminka nebo babička, když jste byli malí, také sladké smažené koblížky zvané myší ocásky neboli myši, které se posléze obalovaly v moučkovém cukru? Pojďte si s námi tento tradiční recept připomenout.

Smažené myší ocásky neboli myši patří k masopustu

Smaženým sladkým minikoblížkům obalovaným v moučkovém cukru se říká různě. V období masopustu se dělaly třeba pod názvy myší ocásky, myši nebo také koblížky. Podobný recept možná vaše maminky a babičky připravovaly i na Velikonoce, a to například pod názvem kuřátka.

V každém případě jsou tyto smažené sladké minikoblížky velmi nenáročné na přípravu. Zvládněte je udělat během chvíle a výsledek bude stát za to. Jak tedy vypadá recept na myší ocásky neboli myši?

Zdroj: Shutterstock Základní suroviny na smažené koblížky neboli myší ocásky či myši

  • 250 gramů tvarohu
  • 250 gramů polohrubé mouky
  • 4 celá vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 vanilkové cukry
  • špetka soli
  • několik kapek rumu dle chuti

Příprava smažených myších ocásků (myší, koblížků) krok za krokem

1. Výše uvedené suroviny smíchejte dohromady v hladké těsto.

2. Připravte si pánev s vyšší vrstvou rostlinného oleje, který rozehřejte.

3. Do rozpáleného oleje dávejte po malých kávových lžičkách vzniklé tvarohové těsto, které smažte dozlatova.

4. Myší ocásky neboli myši ještě za tepla obalujte v moučkovém cukru. Skvěle chutnají také obalené v kombinaci moučkového a skořicového cukru. 

Zdroj. Recepty všeho druhu | Facebook.com

Autor:
Publikováno: 24. 1. 2023 15:55 Nahlásit obsah