Smažené minikoblížky zvané myší ocásky neboli myši vás vrátí do dětství. Připravte si je během masopustu
K období masopustu nepatří pouze masopustní koblihy. Dělala vaše maminka nebo babička, když jste byli malí, také sladké smažené koblížky zvané myší ocásky neboli myši, které se posléze obalovaly v moučkovém cukru? Pojďte si s námi tento tradiční recept připomenout.
Smažené myší ocásky neboli myši patří k masopustu
Smaženým sladkým minikoblížkům obalovaným v moučkovém cukru se říká různě. V období masopustu se dělaly třeba pod názvy myší ocásky, myši nebo také koblížky. Podobný recept možná vaše maminky a babičky připravovaly i na Velikonoce, a to například pod názvem kuřátka.
V každém případě jsou tyto smažené sladké minikoblížky velmi nenáročné na přípravu. Zvládněte je udělat během chvíle a výsledek bude stát za to. Jak tedy vypadá recept na myší ocásky neboli myši?
Základní suroviny na smažené koblížky neboli myší ocásky či myši
- 250 gramů tvarohu
- 250 gramů polohrubé mouky
- 4 celá vejce
- 1 prášek do pečiva
- 2 vanilkové cukry
- špetka soli
- několik kapek rumu dle chuti
Příprava smažených myších ocásků (myší, koblížků) krok za krokem
1. Výše uvedené suroviny smíchejte dohromady v hladké těsto.
2. Připravte si pánev s vyšší vrstvou rostlinného oleje, který rozehřejte.
4. Myší ocásky neboli myši ještě za tepla obalujte v moučkovém cukru. Skvěle chutnají také obalené v kombinaci moučkového a skořicového cukru.