Italský smažený sýr. Vyzkoušejte oblíbenou klasiku jinak
Smažený sýr je pro nás Čechy i Slováky typickým pokrmem, který nikdy nezklame. Jeho velkou výhodou je, že se dá usmažit téměř každý tvrdý sýr, záleží jen na vaší chuti. Avšak kromě výběru sýra se ještě nabízí možnost místo trojobalu vyzkoušet něco nového a netradičního.
5
Hodnoceno: 1 x
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
20 minut
Počet porcí:
4
Ingredience
Tvrdý sýr Gouda
Vejce
2 ks
Trochu mléka
Olej na smažení
Sůl
špetka
Hladká mouka
Strouhanka
Rajčatový protlak
1 balení
Postup přípravy
1.
Smíchejte vejce, rajčatový protlak, hladkou mouku, sůl a vytvořte hladké těstíčko.
2.
Silnější plátky sýra potřete těstíčkem z obou stran, poté každý plátek obalte ve strouhance a smažte na rozpáleném oleji.
3.
Smažený sýr můžete podávat s bramborami nebo hranolky a tatarskou omáčkou.