Recept na nevařený vaječný koňak: Díky snadné přípravě a skvělé chuti si ho zamilujete nejen o Vánocích

Recept na nevařený vaječný koňak: Díky snadné přípravě a skvělé chuti si ho zamilujete nejen o Vánocích Zdroj: Shutterstock.com

Kdo by neměl rád vaječný koňak? Tento výborný domácí likér patří nejen k Vánocům. Pochutnávat si na něm můžete i nyní, kdy se dny zkracují, noci prodlužují a venku přituhuje. Jestli dlouhé večery trávíte nejraději zachumláni doma pod dekou, poctivý vaječňák dokáže přispět k té pravé domácí pohodě.

Domácí vaječňák nejen jako vánoční hit

Domácí vaječný koňak si můžete připravit podle spousty receptů. Už jste ale vyzkoušeli nevařený vaječňák? Příprava tohoto domácího likéru je velmi snadná a s výsledkem budete naprosto spokojeni. Je tedy možné, že tento nevařený vaječný koňak, který hravě zvládnete připravit do 10 minut, si budete muset do Vánoc udělat ještě několikrát.

Ingredience na nevařený vaječný koňak

Co vše k přípravě domácího nevařeného vaječného koňaku potřebujete? Pouze pět následujících základních ingrediencí, s jejichž využitím zvládnete výborný domácí vaječňák umíchat do několika minut. Připravte si tedy:

  • 1 plechovku neslazeného kondenzovaného mléka
  • 1 plechovku slazeného kondenzovaného mléka
  • 5 žloutků z domácích vajec
  • 1 vanilkový cukr
  • 0,2 až 0,5 litru rumu
 

Zdroj: Shutterstock.com Nevařený vaječný koňak krok za krokem

1. V misce smíchejte neslazené a slazené kondenzované mléko, žloutky a vanilkový cukr. 

2. Za stálého míchání postupně přilévejte rum. Množství rumu závisí na vašich preferencích. Jestli nechcete, aby byl nevařený vaječný koňak příliš silný, v tomto receptu zvolte pouze 0,2 litru rumu.

3. Hotový nevařený vaječný koňak přelijte do čistých uzavíratelných skleněných lahví.

4. Lahve zavíčkujte a dejte do lednice na několik dní uležet. Čím déle necháte nevařený vaječný koňak v ledničce, tím bude hustší.

Autor:
Publikováno: 12. 11. 2020 12:06 Nahlásit obsah