Kategorie Tradiční recepty

Článek
Smažené minikoblížky zvané myší ocásky neboli myši vás vrátí do dětství. Připravte si je během masopustu
Smažené minikoblížky zvané myší ocásky neboli myši vás vrátí do dětství. Připravte si je během masopustu K období masopustu nepatří pouze masopustní koblihy. Dělala vaše maminka nebo babička, když jste byli malí, také sladké smažené koblížky zvané myší ocásky neboli myši, které se posléze obalovaly v moučkovém cukru? Pojďte si s námi tento tradiční recept připomenout.
Článek
Recept na boží milosti ze šlehačky: Připravte si sladkou masopustní pochoutku
Recept na boží milosti ze šlehačky: Připravte si sladkou masopustní pochoutku Boží milosti patří k tradičním masopustním pochoutkám. Pro naše předky byly boží milosti symbolem hojnosti. Chcete si toto sladké, smažené a lehce nafouklé pečivo připravit v období masopustu i vy? Vyzkoušejte boží milosti ze šlehačky podle receptu, kterým se řídily už naše prababičky.
Článek
Recept na nejlepší škvarkové placky: Jsou výtečné a hodně syté, s jejich přípravou vám pomůže i domácí pekárna
Recept na nejlepší škvarkové placky: Jsou výtečné a hodně syté, s jejich přípravou vám pomůže i domácí pekárna Milujete škvarkové placky? I když rozhodně nejde o žádné dietní jídlo, tento jednoduchý český pokrm chutná naprosto bezkonkurenčně. Škvarkové placky jsou zkrátka výtečné a hodně syté. Máte-li na ně chuť, vyzkoušejte následující jednoduchý recept na škvarkové placky. Škvarkové těsto si přitom můžete udělat rovnou v domácí pekárně.
Článek
Bramborové lokše: Chutnají k svatomartinské huse i na sladko
Bramborové lokše: Chutnají k svatomartinské huse i na sladko Lokše neboli šumpále, přesňáky či etrepláky. Těmito názvy označujeme placky připravované z vařených brambor, které se v tuzemsku dělají už po generace. Bramborové lokše si můžete dopřát nejen k svatomartinské huse. Tato pochoutka našich prababiček vás dostane i na sladko. Třeba se švestkovými povidly nebo sypaná mákem a cukrem.
Článek
Zázvorky: Vánoční cukroví, které se vyplatí upéct s předstihem
Zázvorky: Vánoční cukroví, které se vyplatí upéct s předstihem Že je na pečení vánočního cukroví příliš brzy? V případě zázvorek to rozhodně neplatí. Toto cukroví našich babiček má totiž jisté specifikum. Těsně po upečení jsou zázvorky měkké, ale poté, co vychladnou, ztvrdnou. Aby zkřehly, potřebují určitý čas. Jestli se do pečení zázvorek pustíte již nyní, máte jistotu, že na Vánoce již budou krásně měkké.