Spustili jsme nový e-shop
Podívat se
JenŽeny.cz
Láska/Vztahy
Láska
Rodina
Vášeň
Psychologie
Dojemné
Zdraví/Krása
Móda
Účesy
Líčení
Zdravý životní styl
Krása
Hubnutí
Diety
Cvičení
Horoskopy
Recepty
Domov
DIY
Videa
Kvízy
Další
Art/Kultura
Celebrity
Zábava
Cestování
E-shop
Nástěnka
Redaktorky
Přidej se k nám
Přihlášení
JenŽeny.cz
Tradiční recepty
Kategorie
Tradiční recepty
Článek
Smažené minikoblížky zvané myší ocásky neboli myši vás vrátí do dětství. Připravte si je během masopustu
K období masopustu nepatří pouze masopustní koblihy. Dělala vaše maminka nebo babička, když jste byli malí, také sladké smažené koblížky zvané myší ocásky neboli myši, které se posléze obalovaly v moučkovém cukru? Pojďte si s námi tento tradiční recept připomenout.
Článek
Recept na boží milosti ze šlehačky: Připravte si sladkou masopustní pochoutku
Boží milosti patří k tradičním masopustním pochoutkám. Pro naše předky byly boží milosti symbolem hojnosti. Chcete si toto sladké, smažené a lehce nafouklé pečivo připravit v období masopustu i vy? Vyzkoušejte boží milosti ze šlehačky podle receptu, kterým se řídily už naše prababičky.
Článek
Recept na nejlepší škvarkové placky: Jsou výtečné a hodně syté, s jejich přípravou vám pomůže i domácí pekárna
Milujete škvarkové placky? I když rozhodně nejde o žádné dietní jídlo, tento jednoduchý český pokrm chutná naprosto bezkonkurenčně. Škvarkové placky jsou zkrátka výtečné a hodně syté. Máte-li na ně chuť, vyzkoušejte následující jednoduchý recept na škvarkové placky. Škvarkové těsto si přitom můžete udělat rovnou v domácí pekárně.
Článek
Bramborové lokše: Chutnají k svatomartinské huse i na sladko
Lokše neboli šumpále, přesňáky či etrepláky. Těmito názvy označujeme placky připravované z vařených brambor, které se v tuzemsku dělají už po generace. Bramborové lokše si můžete dopřát nejen k svatomartinské huse. Tato pochoutka našich prababiček vás dostane i na sladko. Třeba se švestkovými povidly nebo sypaná mákem a cukrem.
Článek
Zázvorky: Vánoční cukroví, které se vyplatí upéct s předstihem
Že je na pečení vánočního cukroví příliš brzy? V případě zázvorek to rozhodně neplatí. Toto cukroví našich babiček má totiž jisté specifikum. Těsně po upečení jsou zázvorky měkké, ale poté, co vychladnou, ztvrdnou. Aby zkřehly, potřebují určitý čas. Jestli se do pečení zázvorek pustíte již nyní, máte jistotu, že na Vánoce již budou krásně měkké.
Článek
Kaunertal – ledovcové sjezdovky i freeridový ráj
Dominantní vrcholy rakouského střediska Kaunertal leží v nadmořské výšce nad 3 tisíce metrů a společně s Kaunertálským ledovcem tak lyžařům zaručují kvalitní sněhové podmínky od října až do května. Dlouhé a přehledné sjezdovky všeho druhu jsou tu zasazené do nekonečných freeridových plání, které zaujmou především milovníky prašanového lyžování.