Medové kornoutky s karamelovým krémem: Výborné vánoční cukroví, po kterém se zapráší

Medové kornoutky s karamelovým krémem: Výborné vánoční cukroví, po kterém se zapráší Zdroj: Shutterstock

Pečete vánoční cukroví a chtěli byste vyzkoušet také nějaký nový druh? Výborně chutnají medové kornoutky s karamelovým krémem, které ze sváteční tabule opravdu rychle vymizí. Ač se to nezdá, recept na medové kornoutky je velmi jednoduchý a zvládnou jej i začátečníci. Jak tedy postupovat?

Základní suroviny na medové kornoutky

✔ 250 gramů hladké mouky

✔ 100 gramů moučkového cukru

✔ 150 gramů medu

✔ 2 žloutky

✔ 1 polévková lžíce mléka

✔ jedlá soda na špičku nože

Na karamelový krémy ještě potřebujete

✔ 1 celé změklé máslo

✔ 1 karamelové salko

✔ rum-tuzemák dle chuti (nemusí být)

Příprava medových kornoutků krok za krokem

Nejprve si připravte těsto na medové kornoutky. Žloutky utřete s cukrem, následně přidejte med, mléko, hladkou mouku a jedlou sodu. Vytvořte vláčné těsto, které dejte do lednice na několik hodin odpočinout.

Odleželé medové těsto vyválejte na plát a vykrajujte z něj kolečka, která pečte při 160 stupních Celsia zhruba 10 minut - dokud mírně nezhnědnou. Po vytažení z trouby kolečka ještě za horka okamžitě stáčejte do kornoutku, protože opravdu rychle tvrdnou.

Jak na zdobení medových kornoutků karamelovým krémem

Máslo, karamelové salko a případně také rum vyšlehejte mixérem do hladkého krému, který dejte vychladnout do lednice. Poté s ním naplňte zdobičku nebo cukrářský pytlík.

Mezitím si nachystejte medové kornoutky, jejichž vrchní část namočte v čokoládové polevě a následně pomocí zdobičky naplňte karamelovým krémem.

Medové kornoutky se vám mohou zdát nejprve tvrdé. Ale jakmile je naplníte karamelovým krémem a dáte do chladna, již za dva dny krásně zkřehnou.

Zdroj: Recepty všeho druhu | Facebook.com
Autor:
Publikováno: 13. 12. 2023 11:14 Nahlásit obsah