Medové kornoutky s karamelovým krémem: Výborné vánoční cukroví, po kterém se zapráší
![Medové kornoutky s karamelovým krémem: Výborné vánoční cukroví, po kterém se zapráší](https://cdn.jenzeny.cz/data/image/title/2023/12/6571e57062955.jpg?1702462473)
Pečete vánoční cukroví a chtěli byste vyzkoušet také nějaký nový druh? Výborně chutnají medové kornoutky s karamelovým krémem, které ze sváteční tabule opravdu rychle vymizí. Ač se to nezdá, recept na medové kornoutky je velmi jednoduchý a zvládnou jej i začátečníci. Jak tedy postupovat?
Základní suroviny na medové kornoutky
✔ 250 gramů hladké mouky
✔ 100 gramů moučkového cukru
✔ 150 gramů medu
✔ 2 žloutky
✔ 1 polévková lžíce mléka
✔ jedlá soda na špičku nože
Na karamelový krémy ještě potřebujete
✔ 1 celé změklé máslo
✔ 1 karamelové salko
✔ rum-tuzemák dle chuti (nemusí být)
Příprava medových kornoutků krok za krokem
Nejprve si připravte těsto na medové kornoutky. Žloutky utřete s cukrem, následně přidejte med, mléko, hladkou mouku a jedlou sodu. Vytvořte vláčné těsto, které dejte do lednice na několik hodin odpočinout.
Odleželé medové těsto vyválejte na plát a vykrajujte z něj kolečka, která pečte při 160 stupních Celsia zhruba 10 minut - dokud mírně nezhnědnou. Po vytažení z trouby kolečka ještě za horka okamžitě stáčejte do kornoutku, protože opravdu rychle tvrdnou.
Jak na zdobení medových kornoutků karamelovým krémem
Máslo, karamelové salko a případně také rum vyšlehejte mixérem do hladkého krému, který dejte vychladnout do lednice. Poté s ním naplňte zdobičku nebo cukrářský pytlík.
Mezitím si nachystejte medové kornoutky, jejichž vrchní část namočte v čokoládové polevě a následně pomocí zdobičky naplňte karamelovým krémem.
Medové kornoutky se vám mohou zdát nejprve tvrdé. Ale jakmile je naplníte karamelovým krémem a dáte do chladna, již za dva dny krásně zkřehnou.
Zdroj: Recepty všeho druhu | Facebook.com