Vánoční ježci patří k nejroztomilejšímu pečenému cukroví. Vyzkoušejte recept

Vánoční ježci patří k nejroztomilejšímu pečenému cukroví. Vyzkoušejte recept Zdroj: Shutterstock

Hledáte originální vánoční cukroví, které potěší nejen vaše chuťové buňky? Upečte si vánoční ježky. Toto cukroví je opravdu roztomilé a zvlášť, pokud máte malé děti, bude mít u vás během letošních Vánoc zaručeně úspěch!

Vánoční ježci - základní suroviny na těsto

✔ 350 gramů hladké mouky

✔ 200 gramů změklého másla

✔ 50 gramů moučkového cukru

✔ 4 polévkové lžíce mletých vlašských ořechů

✔ 1 žloutek

Ingredience na zdobení vánočních ježků

✔ čokoládová poleva

✔ strouhaný kokos (nebo mleté vlašské ořechy)

Recept na vánoční ježky je jedna velká zábava: Jak postupovat?

Nejprve si připravte těsto. Utřete žloutek s moučkovým těstem, přidejte máslo, mouku a mleté ořechy. Vypracujte vláčné těsto, které dejte na chvíli odpočinout do lednice.

V dalších kroku se pusťte do modelování ježečků. Z těsta si v dlaních udělejte kuličku, kterou v jednom místě stlačte a vymodelujte čumáček. Výsledné tělo ježka by mělo mít tvar kapky. Základ na vánoční ježky pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia zhruba 10 minut.

Jak na zdobení vánočních ježků? Snažte se o nejroztomilejší výsledek

Pokud jde o zdobení vánočních ježků, můžete k němu přizvat i své děti. Jak tedy na něj? Upečené a vychladnuté “kapky” namočte v jejich širší části do čokoládové polevy a následně obalte ve strouhaném kokosu nebo v mletých vlašských ořeších. S pomocí špejle ještě udělejte ježkům oči a čumáček z čokolády. Poté nechte vánoční ježky v chladnu ztuhnout a již si na nich můžete pochutnávat.

Zdroj: Recepty všeho druhu | Facebook.com
Autor:
Publikováno: 13. 12. 2023 11:12 Nahlásit obsah