Vánoční ježci patří k nejroztomilejšímu pečenému cukroví. Vyzkoušejte recept
Hledáte originální vánoční cukroví, které potěší nejen vaše chuťové buňky? Upečte si vánoční ježky. Toto cukroví je opravdu roztomilé a zvlášť, pokud máte malé děti, bude mít u vás během letošních Vánoc zaručeně úspěch!
Vánoční ježci - základní suroviny na těsto
✔ 350 gramů hladké mouky
✔ 200 gramů změklého másla
✔ 50 gramů moučkového cukru
✔ 4 polévkové lžíce mletých vlašských ořechů
✔ 1 žloutek
Ingredience na zdobení vánočních ježků
✔ čokoládová poleva
✔ strouhaný kokos (nebo mleté vlašské ořechy)
Recept na vánoční ježky je jedna velká zábava: Jak postupovat?
Nejprve si připravte těsto. Utřete žloutek s moučkovým těstem, přidejte máslo, mouku a mleté ořechy. Vypracujte vláčné těsto, které dejte na chvíli odpočinout do lednice.
V dalších kroku se pusťte do modelování ježečků. Z těsta si v dlaních udělejte kuličku, kterou v jednom místě stlačte a vymodelujte čumáček. Výsledné tělo ježka by mělo mít tvar kapky. Základ na vánoční ježky pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia zhruba 10 minut.
Jak na zdobení vánočních ježků? Snažte se o nejroztomilejší výsledek
Pokud jde o zdobení vánočních ježků, můžete k němu přizvat i své děti. Jak tedy na něj? Upečené a vychladnuté “kapky” namočte v jejich širší části do čokoládové polevy a následně obalte ve strouhaném kokosu nebo v mletých vlašských ořeších. S pomocí špejle ještě udělejte ježkům oči a čumáček z čokolády. Poté nechte vánoční ježky v chladnu ztuhnout a již si na nich můžete pochutnávat.
Zdroj: Recepty všeho druhu | Facebook.com