Kategorie Zavařování

Článek
Zavařené cuketové zelí: Připravte si skvělý recept na zimu
Zavařené cuketové zelí: Připravte si skvělý recept na zimu Přemýšlíte, jak zužitkovat cukety, které se vám urodily na zahrádce? Připravit si můžete spoustu slaných i sladkých receptů. Ochutnali jste již zavařené cuketové zelí? Tato zdravá pochoutka je snadná na přípravu, a tak se jí můžete zásobit na zimu. Máme pro vás ten nejlepší recept na zavařené cuketové zelí, který rozhodně stojí za vyzkoušení.
Článek
Cuketová směs na topinky: Zavařte si jedinečnou zásobu této pochoutky na zimu
Cuketová směs na topinky: Zavařte si jedinečnou zásobu této pochoutky na zimu Přemýšlíte, co s cuketami, které jste sklidili ze zahrady? Zpracujte je na zimu. Co si tak zavařit cuketovou směs na topinky, na které si budete moci pochutnat kdykoliv během zimních měsíců? Příprava cuketové směsi na topinky je jednoduchá a výsledek je delikátní. Přinášíme vám recept.
Článek
Liška obecná patří k nejoblíbenějším houbám v Česku. Prozradíme, jak dlouho lišku vařit, jak ji zamrazit či zavařit
Liška obecná patří k nejoblíbenějším houbám v Česku. Prozradíme, jak dlouho lišku vařit, jak ji zamrazit či zavařit Liška obecná se v tuzemsku řadí k nejpopulárnějším druhům hub. Je to nejen díky její skvělé chuti. Pokud v lese narazíte na žluto-oranžovou plodnici lišky neboli kuřátka, nemůžete si ji prakticky splést s žádnou jinou houbou. Jakým způsobem můžete následně lišky zpracovat? Máme pro vás spoustu tipů.
Článek
Kvašáky z okurek milovaly už naše babičky. Tato letní pochoutka je plná probiotických kultur
Kvašáky z okurek milovaly už naše babičky. Tato letní pochoutka je plná probiotických kultur Co s úrodou okurek? Nemusíte je pouze nakládat do sladkokyselého nálevu. Vyrobte si z nich vynikající kvašáky. Jde konkrétně o konzervované okurky, které prošly mléčným kvašením. Na této lahůdce obsahující zdraví prospěšné probiotické kultury si pochutnáte už po sedmi dnech od jejího naložení.
Článek
Jak zpracovat houby? Sušte, mrazte i nakládejte
Jak zpracovat houby? Sušte, mrazte i nakládejte Letošní houbová sezona je na svém vrcholu. Pokud jste nasbírali plné koše hub a jste přejedení houbových řízků či praženic, uchovejte si tyto báječné lesní plody do následujících měsíců. Můžete je sušit, mrazit, zavařovat i nakládat.
Článek
Zavařování bez zavařovacího hrnce: Jde to v myčce na nádobí, mikrovlnce i troubě
Zavařování bez zavařovacího hrnce: Jde to v myčce na nádobí, mikrovlnce i troubě Potřebujete si zavařit marmeládu, přesnídávku, zeleninovou čalamádu nebo houby, ale nemáte zavařovací hrnec? Sezonní suroviny, na kterých si chcete pochutnávat v průběhu následujícího roku, můžete sterilizovat také jiným způsobem. Už jste slyšela o zavařování v myčce na nádobí, mikrovlnce nebo troubě?