Jak využít aviváž v domácnosti kromě praní? Zde je pár opravdu skvělých nápadů

Jak využít aviváž v domácnosti kromě praní? Zde je pár opravdu skvělých nápadů Zdroj: Shutterstock

Když se řekne aviváž, většina z nás si představí krásně nadýchané a nádherné voňavé prádlo, do kterého máte chuť se ihned po uschnutí zachumlat. Ovšem tento tekutý zázrak nemusí být nutně využíván pouze jako prostředek při praní.

Připravili jsme si pro vás 7 triků, jak můžete aviváž v domácnosti využít společně s teplou vodou.

Přípravek na okna

Koupit kvalitní výrobek na okna, který nezanechává ošklivé šmouhy je pěkný oříšek. Smíchejte tedy aviváž s teplou vodou a touto směsí vaše okna vyleštěte.

Čistič látek

Jestliže jste si zašpinili oblečení, zkuste tento flíček nejprve před vypráním vydrhnout aviváží s vodou. To stejné můžete vyzkoušet i na nevzhledné fleky, které se sem tam objeví na potazích v autě.

Saponát na podlahy

Došel vám váš oblíbený saponát na podlahu a vy si nevíte rady? Směs aviváže a vody navrátí podlaze ztracený lesk a navíc váš domov krásně provoní. Zdroj: Shutterstock

Čistič koupelny

Smíchejte aviváž s vodou v poměru 1:2 a za pomoci tohoto roztoku můžete naleštit celou koupelnu včetně baterií ve sprše či vaně.

Odstraňování tapet

Ten, kdo již někdy strhával tapety ze zdi dolů, ví, jak těžká a náročná práce to je. Udělejte si tedy do rozprašovače směs aviváže a vody v poměru 1:1 a před odstraňováním starých tapet je touto směsí nastříkejte. Pár minut vyčkejte a můžete lehce a snadno tapety začít strhávat.

Zaseklý zip

Ačkoliv to zní neuvěřitelně, i v tomto vám dokáže aviváž pomoci. Jestliže se vám tedy zasekl zip, ať už u bundy či mikiny, kápněte trochu aviváže přímo na zip a zkuste jej zlehka rozepnout. Po chvíli by zaseknutí díky aviváži mělo povolit.

Univerzální čistič

Doslova vás vytáčejí otisky okolo klik, na vypínačích či na dveřích od lednice? I na tohle se roztok aviváže a teplé vody skvěle hodí.

Autor:
Publikováno: 9. 3. 2021 16:09 Nahlásit obsah