Lotuskový dort připravíte z pouhých 4 ingrediencí. Tento nepečený moučník chutná jako medovník

Dali byste si něco sladkého ke kávě, jenže nechcete trávit spoustu času přípravou pečeného moučníku nebo dortu? Vyzkoušejte recept na nepečený dort z lotusek, který budete mít hotový, než řeknete švec. Lotuskový dort navíc uděláte z pouhých 4 ingrediencí a jeho přípravu zvládnou i začátečníci. Jak na něj?
Recept na nepečený dort z lotusek je velmi snadná záležitost
Kdo jednou ochutnal, určitě vám řekne, že báječný lotuskový dort se svou chutí vyrovná medovníku. Tento nepečený moučník je skvělý zejména ke kávě. Přijde vám vhod na nedělní odpoledne, když vás honí mlsná, nepečeným dortem z lotusek můžete samozřejmě pohostit také svou návštěvu.
Lotuskový dort zvládnete připravit levou zadní. Ve srovnání s nenáročností přípravy bude výsledek vždy nesrovnatelný. Jak tedy na něj?
Ingredience na lotuskový dort
- 2x balení sušenek lotus (2x 250 gramů)
- 1x 33procentní smetana na šlehání (1x 250 mililitrů)
- 1x ztužovač šlehačky
- 250 gramů mascarpone
Příprava nepečeného dortu z lotusek krok za krokem

1. Připravte si kulatou formu na dort, kterou pečlivě vyložte pečicím papírem nebo potravinářskou fólií.
2. Ve vysoké nádobě vyšlehejte šlehačem do tuha smetanu se ztužovačem. Ušlehanou smetanu následně velmi jemně smíchejte s mascarpone do hladkého krému.
3. V dalším kroku se dejte do vrstvení, ve kterém budete neustále střídat lotusky a krém ze smetany a mascarpone. Dno formy na dort nejprve vyložte lotus sušenkami, přidejte smetanový krém, který dokonale uhlaďte v tenké vrstvě tak, aby lotusky nebyly vidět. Následně pokračujte ve vrstvení.
Kdy je lotuskový dort nejlepší? Nechte ho uležet přes noc
Nepečený dort z lotus sušenek je velmi rychlý a snadný na přípravu. Jediné, s čím musíte mít trpělivost, je doba jeho uležení. Poté, co lotuskový dort připravíte, vložte jej do lednice nejlépe přes noc, aby se všechny jeho ingredience dokonale propojily. Pokud nemůžete vydržet a máte na nepečený dort z lotus sušenek obrovskou chuť, nechte jej v lednici alespoň pět hodin. Následně si na něm již můžete pochutnávat.
Zdroj: Recepty co vařily naše babičky | Facebook.com