Jak se starat o pleť po čtyřicítce?

Jak se starat o pleť po čtyřicítce? Zdroj: Shutterstock

Ať děláme, co děláme, čas je neúprosný a bohužel se podepisuje především na naší pleti. Už dávno nám není dvacet let, kdy naše pleť byla naprosto bezchybná a s přibývajícím věkem se nám stále více a více dělají nevítané vrásky.

Jestliže jste tedy dovršila věku, kdy nastal čas se o svou pleť zodpovědně a pravidelně starat, vyzkoušejte tyto čtyři rady, se kterými přišli ti nejlepší dermatologové světa.

Čistěte svou pleť

Čistá pleť rovná se zdravá pleť. Svou pleť byste měly vyčistit nejen vždy večer po odlíčení, ale i ráno po probuzení. Během noci se na vaši pleť vyplaví nečistoty, které tělo během spánku vylučovalo, proto je i ranní čištění natolik důležité. Dalším velmi podstatným faktorem v tomto bodu je volba správného čistícího přípravku. Musíte si vybrat takový, který je navržen přímo pro váš typ pleti, jinak by mohl nadělat více škody, nežli užitku. Pokud máte tedy spíše suchou pleť, sáhněte po hydratačním, naopak jestliže máte normální až smíšenou pleť, vyzkoušejte pěnivé čistící přípravky.

Používejte pleťová séra

Mnoho žen používá spíše pleťové krémy, avšak málokterá z nich ví, že pleťová séra obsahují více účinných látek, a proto je jejich účinek mnohonásobně výraznější. Volte taková pleťová séra, která obsahují látku jménem retinol, což je velmi silný derivát vitamínu A. Právě ten napomáhá buňkám k lepší regeneraci, zabraňuje rozpadu kolagenu a povzbuzuje pokožku. Retinol je jednou z nejúčinnějších látek proti stárnutí, avšak přípravky, které jej obsahují, používejte jen na noc, protože jeho účinek se na sluníčku snižuje. Přes den tedy volte taková séra, která obsahují antioxidanty, jako je resveratrol, vitamín C a E.

Zdroj: Shutterstock

Používejte opalovací krémy

Každodenní používání opalovacího krému je nejdůležitější věc, kterou můžete pro svou pleť a pokožku celkově udělat. Jen málokterá z nás si však dokáže představit, že by si pod vrstvu make-upu ještě aplikovala opalovací krém, proto i v tomto případě existují make-upy a BB krémy, které mají jak UVA ochranu, tak také UVB a SPF minimálně třicet.

Hydratace je důležitá

Hydratace, hydratace a zase hydratace. Ani ty nejdražší krémy na světě vám k vaší vysněné pleti nepomohou, jestliže ji nebudete dostatečně hydratovat zevnitř. Pitný režim je opravdu důležitý, a to nejenom teď v létě. Ze svého jídelníčku byste také měly vyřadit potraviny bohaté na cukr a na chemické přísady, které mohou jen vyvolat záněty kůže. Raději volte potraviny bohaté na probiotika, které pomáhají předcházet zánětům a střevním bakteriím.

Autor:
Publikováno: 2. 9. 2021 10:43 Nahlásit obsah