Citrónová bábovka s řeckým jogurtem
Bábovky patří u nás k nejoblíbenějším dezertům. Vyzkoušejte tuto letní a jednoduchou variantu plnou osvěžujícího citrónu.
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
90 minut
Počet porcí:
6
Ingredience
Vejce
2 ks
Olej
60 ml
Šťáva z citronu
60 ml
Kůra z citrónu
1 ks
Řecký jogurt
280 g
Cukr krupice
230 g
Polohrubá mouka
260 g
Prášek do pečiva
1 ks
Postup přípravy
1.
Do misky rozklepněte vejce, přidejte cukr a pomocí ručního šlehače vyšlehejte světlou pěnu.
2.
Následně přidejte olej, citrónovou kůru a šťávu, řecký jogurt, mouku a prášek do pečiva.
3.
Těsto důkladně promíchejte a přelijte do formy, kterou jste si vystlali pečicím papírem.
4.
Bábovku poté pečte přibližně hodinku na 170 °C.
5.
Po upečení ji posypejte moučkovým cukrem a můžete ji dozdobit ovocem.