Citrónová bábovka s řeckým jogurtem

Citrónová bábovka s řeckým jogurtem Zdroj: Shutterstock.com

Bábovky patří u nás k nejoblíbenějším dezertům. Vyzkoušejte tuto letní a jednoduchou variantu plnou osvěžujícího citrónu.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 90 minut
Počet porcí: 6

Ingredience

Prášek do pečiva 1 ks
Polohrubá mouka 260 g
Cukr krupice 230 g
Řecký jogurt 280 g
Kůra z citrónu 1 ks
Šťáva z citronu 60 ml
Olej 60 ml
Vejce 2 ks

Postup přípravy

1.

Do misky rozklepněte vejce, přidejte cukr a pomocí ručního šlehače vyšlehejte světlou pěnu.

2.

Následně přidejte olej, citrónovou kůru a šťávu, řecký jogurt, mouku a prášek do pečiva.

3.

Těsto důkladně promíchejte a přelijte do formy, kterou jste si vystlali pečicím papírem.

4.

Bábovku poté pečte přibližně hodinku na 170 °C.

5.

Po upečení ji posypejte moučkovým cukrem a můžete ji dozdobit ovocem.

Autor:
Publikováno: 4. 6. 2020 13:41 Nahlásit obsah