Pečené karbanátky se zelím, které si můžete dopřát i při dietě

Karbanátky jsou u nás velmi oblíbeným jídlem, které však nepatří k těm nejzdravějším. Jestliže se této pochoutky nechcete vzdát, ale snažíte se omezit tučná jídla, vyzkoušejte jejich lehčí variantu.
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
45 minut
Počet porcí:
4
Ingredience
Mleté kuřecí maso
600 g
Tvaroh
80 g
Kopr
1 balení
Bílé zelí
200 g
Vejce
1 ks
Česnek (koření)
1 lžička
Sůl a pepř
dle chuti
Postup přípravy
1.
Mleté maso dochuťte solí a pepřem.
2.
Následně přidejte vejce, nasekaný kopr a popřípadě můžete přidat bylinky dle vaší chuti.
3.
Poté přidejte nakrájené zelí a tuto směs smíchejte s tvarohem.
4.
Ze vzniklé směsi následně tvarujte menší kuličky, které pečte přibližně 30 minut v předem vyhřáté troubě na 180 °C.
5.
Karbanátky můžete podávat samotné či s bramborami.