Jak zhubnout rychle a spolehlivě dvě kila za týden? Jezte jako hubení lidé

Jak zhubnout rychle a spolehlivě dvě kila za týden? Jezte jako hubení lidé Zdroj: Shutterstock.com

Kdo by nechtěl shodit nějaké to kilo navíc, nebo si aspoň udržet svou váhu. Různých diet a cvičení je celá řada, ale dnes pro vás máme něco zcela jedinečného a osvědčeného. Stačí prý myslet jako štíhlí lidé a zhubnete za týden dvě kila. To píše ve své knize „Dieta jen tak mimochodem” Elizabeth Lange.

Kniha je úžasná v tom, že v ní rozhodně nenajdete žádné striktní zákazy a příkazy, jaké potraviny jíst a kterým se na míle vyhnout. Nic takového! Jsou zde pouze praktické rady, doporučení a hlavně recepty, které jsou jednoduché a dají se snadno připravit. Vaše přebytečná kila pak půjdou pěkně dolů. Říkáte si, že takových knih je všude plno? Omyl! Tato je výjimečná hlavně tím, že jsou v ní velké fotografie potravin, které názorně zobrazují ty, po kterých hubnete a po kterých naopak přibíráte. A jak je to tedy s tím, myslet jako štíhlí lidé? Co dělají hubeňouři jinak než my?

Jedí před jídlem

Nikdy nechoďte do restaurace, nebo na rodinný oběd s prázdným žaludkem. Stačí, když si dáte půl hodinky předem krajíček celozrnného chleba bez jakékoli přílohy. Trochu se zasytíte a odoláte tak většině kalorických lahůdek, kterými byste jinak jistě nepohrdli.

Hodně se napijí

Pití alkoholu je příčinou nejenom opilosti, ale také se po něm pěkně přibírá na váze. Pokud si chcete dopřát trochu alkoholu, nezapomeňte nejprve vypít velké množství minerální vody. Dodržujte pravidlo, že po každé skleničce alkoholu, si dáte dvě skleničky vody.

Nestydí se zeptat

Nikdy se nestyďte zeptat obsluhy v restauraci, zda mají něco nízkokalorického, nebo bez tuku. Je lepší se na začátku ihned zeptat, než platit za něco, co nebudete jíst a co jste vlastně ani nechtěli.  

Jídelnímu lístku věnují velkou pozornost

Některé názvy jídel vám neřeknou, z jakých surovin a ingrediencí jsou připravené. Zeptejte se, ať víte jistě, co jíte, jinak si raději objednejte salát, který toho většinou moc neskrývá.

Nezapomínají na předkrm

Ten největší hlad zaženete lehkým předkrmem. Nezapomeňte, že salát nikdy nepoléváme dresinkem, ale namáčíme do něj před každým soustem pouze vidličku.

Zdroj: Shutterstock.com

Polévky pouze čiré, ne krémové

Když polévku, tak pouze čirý vývar, nikdy krémovou. Ty jsou většinou zahuštěné moukou, máslem nebo smetanou. 

Vybírají si pouze nízkotučné přílohy

I přesto, že jsou výborné a hodí se téměř ke všemu, dejte před smaženými hranolky přednost raději bramborám, rýži nebo těstovinám. Ty vás zasytí stejně a hlavně zdravě.

Dodržují pravidlo “všeho půl”

Půl talíře, půl porce. V restauraci si dejte poloviční porci, pokud to nejde, tak jednoduše oddělte polovinu na jiný talíř. Doma používejte malé talíře a zjistíte, že vám tato porce úplně stačí. Pocit plného žaludku je z větší části ovlivněn hlavně očima.

Mlsají čokoládu, ne dezert

Neuvěřitelné, že? Ale je to tak. Místo zákusku jako dezert si raději dopřejte kávu a jako sladkou tečku na závěr si pochutnejte na kousku hořké čokolády.

Tak co? Je to docela jednoduché, nemyslíte? Stačí dodržovat tyto rady a vaše nadváha bude brzy minulostí.   

Autor:
Publikováno: 10. 8. 2018 09:48 Nahlásit obsah