Domácí BBQ omáčku připravíte ve třech jednoduchých krocích. Grilované maso bude díky ní dokonalé
Když grilujete, tak to rozhodně není ono bez BBQ omáčky. Nemusíte hned běžet do obchodu, barbecue omáčka je nejlepší v domácí verzi. Její příprava přitom není vůbec složitá. Přinášíme vám recept na domácí BBQ omáčku, kterou si připravíte během chvíle ve třech jednoduchých krocích.
Recept na domácí BBQ omáčku zvládne každý
Domácí barbecue omáčce se rozhodně nic nevyrovná. Je výborná ke grilovanému masu. Tato delikátní omáčka se hodí i k domácím burgerům, bramborovým hranolkům, pečeným kuřecím křidélkům či vepřovým žebrům nebo grilované zelenině. Také se můžete po BBQ omáčce utlouct? Vyzkoušejte následující recept na její domácí verzi a už nikdy si barbecue omáčku nekoupíte v obchodě.
Suroviny k přípravě jedné skleničky barbecue omáčky
- 200 gramů rajčatového pyré (nebo pokrájených čerstvých rajčat)
- 2 polévkové lžíce rajčatového protlaku
- 1 čajová lžička plnotučné hořčice
- 1 cibule nakrájená najemno
- 2 stroužky prolisovaného česneku
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 čajové lžička jablečného octa
- 1 až 2 polévkové lžíce hnědého cukru nebo medu
- 1 čajová lžička worcestrové omáčky
- 0,5 čajové lžičky mleté skořice (volitelné)
- 0,5 čajové lžičky uzené sladké papriky
- pepř a sůl dle chuti
Domácí BBQ omáčka krok za krokem
1. krok: Na malé pánvi zahřejte olivový olej, na kterém orestujte cibuli a česnek.
2. krok: Posléze přidejte všechny uvedené ingredience, vařte je na mírném plamenu a za stálého míchání přiveďte k varu.
3. krok: Poté, co dosáhnete varu, BBQ omáčku vařte dalších 10 minut. Podstatné je, aby se cukr (či med) rozpustil a barbecue omáčka zhoustla. Poté ji odstavte a nechte vychladnout.
Tip: Hotovou omáčku přendejte do sklenice a rovnou použijte jako přílohu k masu. BBQ omáčku můžete i skladovat. V uzavíratelné sklenici vydrží v chladničce až jeden týden.