Domácí těsto na pizzu: Po ochutnání nebudete chtít nic jiného
Pro všechny milovníky pizzy – už vás nebaví si neustále na tuto pochoutku docházet do restaurace anebo si ji za nemalé peníze nechávat přivést domů, kde vás čeká jen zklamání? Nezoufejte, protože pro vás máme jednoduchý a naprosto vynikající recept na lehké a nadýchané těsto na pizzu, který si zamilujete!
Ingredience
Postup přípravy
V misce smíchejte mouku se solí a uprostřed vytvořte menší důlek.
V další misce nebo menším hrnci nechte rozpustit kvasnice a cukr v teplé vodě, a následně tuto směs nalijte do důlku v mouce.
Za pomoci rukou od středu začněte těsto promíchávat. Následně přidejte dvě polévkové lžíce olivového oleje.
V průběhu pěti minut těsto zpracovávejte na vále tak, aby bylo hladké a nelepilo se.
Větší misku vymažte máslem a na dno naneste tenkou vrstvu olivového oleje. Do této misky poté těsto vložte, zakryjte ho utěrkou a nechte odpočívat.
Těsto by mělo kynout při pokojové teplotě přibližně půl hodiny.
Po uplynutí této doby těsto rozdělte na dvě poloviny a obě dvě části rozválejte na tenké pláty.
Na každý plát můžete dát suroviny, jaké máte na pizze rádi – rajčata, salám, šunku, smetanu, sýr a jiné.