Domácí těsto na pizzu: Po ochutnání nebudete chtít nic jiného

Domácí těsto na pizzu: Po ochutnání nebudete chtít nic jiného Zdroj: Shutterstock.com

Pro všechny milovníky pizzy – už vás nebaví si neustále na tuto pochoutku docházet do restaurace anebo si ji za nemalé peníze nechávat přivést domů, kde vás čeká jen zklamání? Nezoufejte, protože pro vás máme jednoduchý a naprosto vynikající recept na lehké a nadýchané těsto na pizzu, který si zamilujete!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 45 minut
Počet porcí: 4

Ingredience

Hladká pšeničná mouka 400 g
1/2 lžičky soli
Sušené droždí 8 g
Cukr 1 lžíce
2 a 1/2 lžíce olivového oleje
Voda 220 ml

Postup přípravy

1.

V misce smíchejte mouku se solí a uprostřed vytvořte menší důlek.

2.

V další misce nebo menším hrnci nechte rozpustit kvasnice a cukr v teplé vodě, a následně tuto směs nalijte do důlku v mouce.

3.

Za pomoci rukou od středu začněte těsto promíchávat. Následně přidejte dvě polévkové lžíce olivového oleje.

4.

V průběhu pěti minut těsto zpracovávejte na vále tak, aby bylo hladké a nelepilo se.

5.

Větší misku vymažte máslem a na dno naneste tenkou vrstvu olivového oleje. Do této misky poté těsto vložte, zakryjte ho utěrkou a nechte odpočívat.

6.

Těsto by mělo kynout při pokojové teplotě přibližně půl hodiny.

7.

Po uplynutí této doby těsto rozdělte na dvě poloviny a obě dvě části rozválejte na tenké pláty.

8.

Na každý plát můžete dát suroviny, jaké máte na pizze rádi – rajčata, salám, šunku, smetanu, sýr a jiné.

Autor:
Publikováno: 19. 2. 2019 11:23 Nahlásit obsah