Jak nařezat špekáček do tvaru chobotnice? Tento způsob krájení buřtů se rozhodně naučte, máte-li děti

Opékání špekáčků nad ohněm patří v tuzemsku k tradicím, které milují velcí i malí Češi. Není tajemstvím, že špekáček můžete nařezat různými způsoby. K nejoblíbenějším patří klasické nařezávání špekáčku na růžky, které jsou často doplněné mřížkou. Špekáček však můžete nařezat i velmi netradičně do tvaru chobotnice. Jak tedy na to?
Tradiční způsoby, jak naříznout špekáček
Většina z nás nařezává špekáček tak, že na každém jeho konci udělá do kříže hluboké zářezy. Následně při opékání bude mít špekáček po každé straně čtyři krásně křupavé růžky. Tento tradiční způsob nařezávání špekáčku ještě můžete vylepšit tím, že na jeho povrchu vytvoříte pomocí mělkých zářezů jemnou mřížku.
Špekáček-chobotnici si zamilují hlavně děti
Chcete špekáček nařezat skutečně originálně? Vytvořte si špekáček-chobotnici, které se během opékání perfektně rozvinou chapadla. Jak na to?