Jak nařezat špekáček do tvaru chobotnice? Tento způsob krájení buřtů se rozhodně naučte, máte-li děti

Jak nařezat špekáček do tvaru chobotnice? Tento způsob krájení buřtů se rozhodně naučte, máte-li děti Zdroj: Shutterstock

Opékání špekáčků nad ohněm patří v tuzemsku k tradicím, které milují velcí i malí Češi. Není tajemstvím, že špekáček můžete nařezat různými způsoby. K nejoblíbenějším patří klasické nařezávání špekáčku na růžky, které jsou často doplněné mřížkou. Špekáček však můžete nařezat i velmi netradičně do tvaru chobotnice. Jak tedy na to?

Tradiční způsoby, jak naříznout špekáček

Většina z nás nařezává špekáček tak, že na každém jeho konci udělá do kříže hluboké zářezy. Následně při opékání bude mít špekáček po každé straně čtyři krásně křupavé růžky. Tento tradiční způsob nařezávání špekáčku ještě můžete vylepšit tím, že na jeho povrchu vytvoříte pomocí mělkých zářezů jemnou mřížku.

Zdroj: Shutterstock Jak dále můžete nařezat špekáček? Řada dospělých nedá dopustit také na špekáček nařezaný na kostičky, na hranolky nebo na spirálku. Během opékání tato naříznutí vytvoří na špekáčku opravdu krásné tvary, na které se vám budou doslova sbíhat sliny.

Špekáček-chobotnici si zamilují hlavně děti

Chcete špekáček nařezat skutečně originálně? Vytvořte si špekáček-chobotnici, které se během opékání perfektně rozvinou chapadla. Jak na to?

Špekáček do tvaru chobotnice nařezávejte pouze z jedné strany. Zhruba do dvou třetin špekáčku vytvořte čtyři nebo osm svislých pruhů jako chapadla. Špekáček následně napíchněte na opékací tyč v místě, kde má chobotnice pomyslnou hlavu. Zvlášť děti budou ze špekáčku ve tvaru chobotnice opravdu nadšené!

Zdroj: Jidloaradost.ambi.cz, Tchiboblog.cz
Autor:
Publikováno: 12. 7. 2023 10:11 Nahlásit obsah