Klasika trochu jinak: Vyzkoušejte slaninové řízečky

Domácích řízků není nikdy dost, není však na škodu klasický recept o něco vylepšit. Zkuste tedy vepřové řízky prokládané hořčicí a slaninkou.
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
30 minut
Počet porcí:
2
Ingredience
Široké plátky anglické slaniny
4 plátky
Řízky z krkovice
2 ks
Hořčice
dle chuti
Sůl a pepř
dle chuti
Mouka, vejce a strouhanka na obalení
Sádlo či olej na smažení
Postup přípravy
1.
Řízky z krkovičky naklepejte, osolte a opepřete. Potřete je plnotučnou hořčicí (můžete zvolit i jinou, záleží na vás) a z každé strany přiložte plátek slaniny.
2.
Následně řízky obalte v trojobalu. Takto obalené řízky smažte pozvolna na rozehřátém oleji.
3.
Usmažené řízky pokládejte na talíř s papírovým ubrouskem, aby se přebytečný tuk do ubrousku vsákl.
4.
Řízky můžete podávat s bramborem či bramborovou kaší.