Klasika trochu jinak: Vyzkoušejte slaninové řízečky

Klasika trochu jinak: Vyzkoušejte slaninové řízečky Zdroj: Shutterstock

Domácích řízků není nikdy dost, není však na škodu klasický recept o něco vylepšit. Zkuste tedy vepřové řízky prokládané hořčicí a slaninkou.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 2

Ingredience

Široké plátky anglické slaniny 4 plátky
Řízky z krkovice 2 ks
Hořčice dle chuti
Sůl a pepř dle chuti
Mouka, vejce a strouhanka na obalení
Sádlo či olej na smažení

Postup přípravy

1.

Řízky z krkovičky naklepejte, osolte a opepřete. Potřete je plnotučnou hořčicí (můžete zvolit i jinou, záleží na vás) a z každé strany přiložte plátek slaniny.

2.

Následně řízky obalte v trojobalu. Takto obalené řízky smažte pozvolna na rozehřátém oleji.

3.

Usmažené řízky pokládejte na talíř s papírovým ubrouskem, aby se přebytečný tuk do ubrousku vsákl.

4.

Řízky můžete podávat s bramborem či bramborovou kaší.

Autor:
Publikováno: 14. 5. 2020 13:27 Nahlásit obsah