Patříte mezi milovníky slaniny? Vyzkoušejte nový způsob její přípravy
Na světě není snad nikdo, kdo by nemiloval krásně křupavou a opečenou slaninku, kterou si můžete dopřávat klidně každé ráno ke snídani. Jenže smažení slaniny může být někdy zbytečně zdlouhavý a kvůli prskajícímu oleji nebezpečný proces. Naštěstí pro všechny milovníky této pochoutky existuje mnohem jednodušší způsob, který vám dnes odhalíme.
Namísto smažení zkuste slaninu péct. Kromě toho, že své ruce ušetříte zbytečnému popálení, můžete v troubě na plechu upéct mnohem více slaninky, než jak by tomu bylo na pánvičce. Navíc při pečení se teplo rovnoměrně rozloží, což bude ve výsledku znamenat, že vaše slanina bude krásně propečená a křupavá po celé své délce.
Postup:
- Nejprve předehřejte troubu na 180°C.
- Poté vyložte hranatý plech pečicím papírem, aby se slaninka nepřipálila.
- Následně vyskládejte nakrájenou slaninu na plech tak, aby se plátky nepřekrývaly.
- Slaninu pečte přibližně 7 minut. Záleží však na vás, pokud chcete, aby byla více křupavá, pečte ji déle.