Řízky, jak je neznáte: Stačí jen den předem naložit do této marinády

Trojkombinace k řízkům neodmyslitelně patří, ale co takhle vyzkoušet jejich netradiční, ale přesto výbornou variantu s kořením a zakysanou smetanou? Nebudete litovat!
5
Hodnoceno: 1 x
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
45 minut
Počet porcí:
6
Ingredience
Na řízky
Kuřecí nebo vepřové plátky
9 ks
Strouhanka
Olej
Na marinádu
Zakysaná smetana
1 balení
Vejce
1 ks
Solamyl
2 lžíce
Vegeta
1 lžíce
Česnek
2 stroužky
Sýr Eidam
Mletý pepř, sůl a kari koření
Postup přípravy
1.
Nejprve v misce připravte marinádu. Vyšlehejte vejce, přidejte zakysanou smetanu, sůl, pepř, kari koření, prolisovaný česnek, solamyl, vegetu a vše důkladně promíchejte.
2.
Poté maso omyjte, nakrájejte na menší řízečky a ponořte do marinády. Takto naložené maso vložte do lednice a nechte jej přes noc marinovat.
3.
Následující den z misky vyjměte řízky, přidejte nastrouhaný Eidam, strouhanku a ve směsi, která vám vznikla, obalte řízky.
4.
Řízky poté usmažte na oleji a podávat je můžete s hranolky či bramborami.