Řízky, jak je neznáte: Stačí jen den předem naložit do této marinády

Řízky, jak je neznáte: Stačí jen den předem naložit do této marinády Zdroj: Shutterstock

Trojkombinace k řízkům neodmyslitelně patří, ale co takhle vyzkoušet jejich netradiční, ale přesto výbornou variantu s kořením a zakysanou smetanou? Nebudete litovat!

5 Hodnoceno:  1 x
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 45 minut
Počet porcí: 6

Ingredience

Na řízky
Kuřecí nebo vepřové plátky 9 ks
Strouhanka
Olej
Na marinádu
Zakysaná smetana 1 balení
Vejce 1 ks
Solamyl 2 lžíce
Vegeta 1 lžíce
Česnek 2 stroužky
Sýr Eidam
Mletý pepř, sůl a kari koření

Postup přípravy

1.

Nejprve v misce připravte marinádu. Vyšlehejte vejce, přidejte zakysanou smetanu, sůl, pepř, kari koření, prolisovaný česnek, solamyl, vegetu a vše důkladně promíchejte.

2.

Poté maso omyjte, nakrájejte na menší řízečky a ponořte do marinády. Takto naložené maso vložte do lednice a nechte jej přes noc marinovat.

3.

Následující den z misky vyjměte řízky, přidejte nastrouhaný Eidam, strouhanku a ve směsi, která vám vznikla, obalte řízky.

4.

Řízky poté usmažte na oleji a podávat je můžete s hranolky či bramborami.

Autor:
Publikováno: 14. 7. 2021 11:00 Nahlásit obsah