Tradiční hospodský guláš, na kterém si pochutná celá rodina

Tradiční hospodský guláš, na kterém si pochutná celá rodina

I přesto, že guláš původem pochází z Maďarska, i u nás si našel své zastoupení a může se pyšnit velkou oblibou nejenom mezi muži. Jenže uvařit si doma ten pravý, jak se říká hospodský, guláš, to jen tak někdo neumí. Ovšem my vám dnes ukážeme krok po kroku, jak na to!

5 Hodnoceno:  1 x
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 150 minut
Počet porcí: 6

Ingredience

Hovězí maso na guláš 500 g
Cibule 500 g
Sádlo 3 lžíce
Sladká mletá paprika 2 lžíce
Česnek 4 stroužky
Mletý nebo drcený kmín 1 lžička
Rajský protlak 1 balení
Sůl a pepř dle chuti
Majoránka 1 lžíce
Voda na podlévání

Postup přípravy

1.

Cibuli očistěte a nakrájejte najemno. V hrnci nechte rozpustit sádlo, přidejte cibuli a smažte ji do zlatova. Přidejte sladkou papriku a rychle promíchejte, aby nezhořkla.

2.

K této směsi přidejte maso nakrájené na kostičky, které opečete z každé strany. Pořád vše míchejte, aby se vám maso nepřipálilo. Jakmile je maso opečené, osolte ho a opepřete.

3.

Přidejte rajský protlak, promíchejte a přidejte asi 2 dl vody. Následně přidejte kmín, česnek a guláš vařte při nízké teplotě.

4.

Guláš nechte vařit a občas jej promíchejte. Postupně přidávejte vodu, avšak po malých doušcích.

5.

Přibližně po hodině a půl zkuste maso, zda je již měkké. Přidejte rozemletou majoránku a ještě dalších 10 minut vařte.

6.

Nezapomínejte na to, že guláš není potřeba zahušťovat, o jeho hustou konzistenci se postará cibule.

7.

Guláš podávejte s knedlíkem nebo čerstvým pečivem a nakrájenou cibulkou.

Autor:
Publikováno: 9. 10. 2018 12:34 Nahlásit obsah
Loading...