Tradiční hospodský guláš, na kterém si pochutná celá rodina
I přesto, že guláš původem pochází z Maďarska, i u nás si našel své zastoupení a může se pyšnit velkou oblibou nejenom mezi muži. Jenže uvařit si doma ten pravý, jak se říká hospodský, guláš, to jen tak někdo neumí. Ovšem my vám dnes ukážeme krok po kroku, jak na to!
Ingredience
Postup přípravy
Cibuli očistěte a nakrájejte najemno. V hrnci nechte rozpustit sádlo, přidejte cibuli a smažte ji do zlatova. Přidejte sladkou papriku a rychle promíchejte, aby nezhořkla.
K této směsi přidejte maso nakrájené na kostičky, které opečete z každé strany. Pořád vše míchejte, aby se vám maso nepřipálilo. Jakmile je maso opečené, osolte ho a opepřete.
Přidejte rajský protlak, promíchejte a přidejte asi 2 dl vody. Následně přidejte kmín, česnek a guláš vařte při nízké teplotě.
Guláš nechte vařit a občas jej promíchejte. Postupně přidávejte vodu, avšak po malých doušcích.
Přibližně po hodině a půl zkuste maso, zda je již měkké. Přidejte rozemletou majoránku a ještě dalších 10 minut vařte.
Nezapomínejte na to, že guláš není potřeba zahušťovat, o jeho hustou konzistenci se postará cibule.
Guláš podávejte s knedlíkem nebo čerstvým pečivem a nakrájenou cibulkou.