Vepřová panenka na hříbkách v sýrové omáčce

Vepřová panenka na hříbkách v sýrové omáčce Zdroj: Shutterstock.com

Za takto připravenou panenku vás bude milovat celá rodina. Všechny překvapí lahodná chuť a především rychlá příprava!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 4

Ingredience

Marináda na maso
Sůl a pepř dle chuti
Česnek 4 stroužky
Tymián 1 lžička
Majoránka 2 lžičky
Francouzská hořčice 1 lžíce
Plnotučná hořčice 1 lžíce
Ostatní suroviny
Česnek 4 stroužky
Bílé víno 150 ml
Smetana na vaření 500 ml
Sádlo 1 lžíce
Sýr Gorgonzola 200 g
Vepřová panenka 900 g
Nakrájené houby 400 g

Postup přípravy

1.

Vynikající je podávat panenku s opékanými brambory nebo s opečenou bagetkou potřenou bylinkovým máslem.

2.

Na pánvi rozehřejeme sádlo a maso zprudka opečeme po obou stranách a vyndáme.

3.

Přidáme hříbky a dusíme, dokud se z nich nevypaří voda.

4.

Teprve potom přidáme smetanu, víno, maso, sýr a vše dusíme do zhoustnutí omáčky.

5.

Vynikající je podávat panenku s opékanými brambory nebo s opečenou bagetkou potřenou bylinkovým máslem.

Publikováno: 31. 1. 2019 14:10 Nahlásit obsah