Vepřová panenka na hříbkách v sýrové omáčce

Za takto připravenou panenku vás bude milovat celá rodina. Všechny překvapí lahodná chuť a především rychlá příprava!
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
30 minut
Počet porcí:
4
Ingredience
Marináda na maso
Sůl a pepř
dle chuti
Česnek
4 stroužky
Tymián
1 lžička
Majoránka
2 lžičky
Francouzská hořčice
1 lžíce
Plnotučná hořčice
1 lžíce
Ostatní suroviny
Česnek
4 stroužky
Bílé víno
150 ml
Smetana na vaření
500 ml
Sádlo
1 lžíce
Sýr Gorgonzola
200 g
Vepřová panenka
900 g
Nakrájené houby
400 g
Postup přípravy
1.
Vynikající je podávat panenku s opékanými brambory nebo s opečenou bagetkou potřenou bylinkovým máslem.
2.
Na pánvi rozehřejeme sádlo a maso zprudka opečeme po obou stranách a vyndáme.
3.
Přidáme hříbky a dusíme, dokud se z nich nevypaří voda.
4.
Teprve potom přidáme smetanu, víno, maso, sýr a vše dusíme do zhoustnutí omáčky.
5.
Vynikající je podávat panenku s opékanými brambory nebo s opečenou bagetkou potřenou bylinkovým máslem.